Komplikacije: Parcela za školu u Igalu u vlasništvu “Pantomarketa” u stečaju

Komplikacije: Parcela za školu u Igalu u vlasništvu “Pantomarketa” u stečaju

1824
6
Podijeli

magistrala igalo sportski centar rjNeformalna grupa građana, pokretača inicijative za izgradnju osnovne škole u Igalu zatečena je informacijom da na mjestu gdje je predviđena gradnja škole u Igalu pripada fitmi “Pantomarket” u stečaju, odnosno nalazi se u stečajnoj masi, pod teretom i hipotekom.

Oni su, kako saopštavaju, sa puno optimizma najavljivali ove sedmice press u ime 2326 sugrađana, koji su u roku od samo 10 dana svojim potpisom, dali podršku Inicijativi za izgradnju osnovne skole u Igalu. Mislili su da će za to biti povod naredna faza realizacije ovog projekta, izrada tehničke dokumentacije. Medjutim, prije 3 dana saznaju:

Picerija i restoran

“Katastarska parcela br. 200 KO Topla, površine 42.630 kvadrata, na kojoj je Opština planom predvidjela, a nedavno tražila i dobila UT uslove za  izgradnju škole, u vlasnistvu je “Pantomarket” DOO Herceg-Novi, firme u stečaju. Dio je stečajne mase, pod teretom, između ostalog i hipoteke OTP banke. Status koji čini apsolutno nerealnim očekivanje da bi na neki način Opština mogla postati vlasnik-korisnik ovog zemljista” – navode iz ove grupe građana.

Prilično je nevjerovatno da se vlasnički status parcele, na kojoj je Planom ucrtan objekat od opšteg interesa – 30 godina obećavana osnovna skola, saznaje tek nakon dobijanja UT uslova, kažu pokretači inicijatice.

“Na žalost, izgubljena su još 2 mjeseca od zvaničnog pokretanja inicijative, tokom kojih smo bili sigurni da uspješno savladavamo prvu fazu. Rezultat je da smo danas  dalji od cilja – ostali smo bez lokacije!”

Ipak, oni dodaju i da su dobili čvrsto obećanje iz Opštine da su već preduzeli aktivnosti na iznalaženju nove lokacije, koja će iziskivati i izmjenu konkretnog urbanističkog plana, ponovo podnošenje zahtjeva za izdavanje UT uslova, ulazeći u dugotrajni proces…

Iz neformalne grupe građana se nadaju da će javnosti uskoro biti prezentovani novi detalji, kojim će Opština Herceg-Novi pronaći trajno rješenje i pokrenuti realizaciju 30-godišnjeg obećanja lokalne uprave građanima Igala.

6 Komentari

  1. Kakvo je ovo mazanje oci….izdali UT uslove i nisu znali cije je zemljiste….ma zamislite…. Hahhahahahhaah
    Nema skole, nema vrtica na Savini, postojeci kapaciteti prepuni ali nema veze, hocemo mi natalitet…..
    0    0

Ostavite komentar

*

code