Komunalna policija u Herceg Novom trenira džiu džicu

Komunalna policija u Herceg Novom trenira džiu džicu

68
Podijeli

Radi efikasnijeg obavljanja poslova komunalni policajci u Herceg Novom proći će jednogodišnju obuku iz džiu džice. Obuku će sprovoditi treneri hercegnovskog džiu džicu kluba Panda, sa kojima je lokalna uprava potpisala Ugovor o obavljanju treninga džiu džica i vještina samoodbrane za potrebe Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora.

Kako je precizirano u Ugovoru, obuka će se obavljati jednom sedmično.

Picerija i restoran

Za ove usluge, džiu džicu klubu Panda lokalna uprava isplatiće 1.200 eura na godišnjem nivou, odnosno po 100 e mjesečno, na račun kod NLB banke.

Ugovor su u ime Opštine potpisali predsjednik, Stevan Katić i direktor SK Panda, Radenko Smolović.

Podjsetićemo, Zakon o komunalnoj policiji prmjenjuje se od oktobra 2015. godine. Članom 9 ovog Zakona komunalna policija je ovlašćena da: daje upozorenja, izdaje usmena naređenja, utvrđuje identitet, liši slobode učinioca prekršaja ili drugog kažnjivog djela, zaustavi i privremeno isključi vozilo iz saobraćaja, pregleda i privremeno oduzima predmete, primijeni video nadzor i upotrijebi fizičku snagu, palicu i sredstva za vezivanje, odnosno sredstva prinude.

Komunalna policija može izdati i prekršajni nalog, podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka ili krivičnu prijavu. Kad utvrdi da nije nadležna za postupanje, obaviještava drugi nadležni organ. Uz prekršajni nalog, odnosno zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, prilaže  zapisnik i druge dokaze o učinjenom prekršaju.

68 Komentari

 1. Akoje ovo način da se pomogne tom klubu to je ok ali da će oni šta naučit za tolko treniga sedmočno to jest 4 mijesečno e to je utopija , Bit će ispunjena forma.

 2. Koliko ono kosta vozacka po casu? Manje ili vise od 25 eura ? Dakle, ima opstina para da ne znaju sta ce sa njima!!! Kaze se u narodu boli glava kada se para nema ali vise boli kada ga je previse. I tako deo tih pra odose za dziu dzicu, sutra mozda za kung fu, farmu, odlazak na specijalizacije u Grcku itd.

 3. Bruka i sramota, jos i ovo da dozivimo da na nama demonstriraju borilačke vještine. Gdje ovaj grad tone. Jedna nekulturna i nevaspitana druzba da moze jos i da nas bije. Dosta sto nas vrijedjaju i sramote, nego jos i ova sprdnja.

  34
  1
 4. Kuku, lele, jadna nam majka, sto sada da radimo mi gradjani. Kako da se mi spremimo kada se ova ovako skupljena druzina s konca i konopca okomi na nas i fizicki, demnstrirajuci na nama savladanu borilacku vjestinu. Do sada su nam pokazali koliko su strucni, sposobni, kulturni, svi visoko obrazovani, pismeni, puni postovanja. Nego moji dragi Novljani, kuke i motike u ruke i da oslobodimo nas lijepi grad od ovih surlasa da ne prodjemo ko naše palme.

  27
  1
 5. A uz sve to SNP zapošljava zaslužne članove – Dokazanog Harovića, bivšeg inspektora koji je pravosnažno osuđen za korupciju i bio u zatvoru zbog toga, postavili su za jednog od načelnika u Čistoći!!!! A vi kako ste?

  38
 6. Profesionalci I sposobni otisli Iz te sluzbe , umjesto njih Mica zaposli kuvare, a koliko me pamcenje sluzi nedavno je u toj sluzbi radio tener jednog karate kluba, vidio covjek sa kim Ima posla!

  25
  3
 7. E ovo je stvarno smijesno.Imala sam prilike da vidim nastup pojedinih komunalaca i potpuno bi se slozila sa jednim komentarom da je bolje bilo da im se uplatio kurs lijepog ponasanja i engleskog jezika.Mnogo vise svi postignu sa kulturnim i lijepim ponasaljem nego dziju dzucom.Pogotovo sto su polupismeni sjeli u nova auta i umislili da su sad neka vlast.

  71
  1
 8. džiu džicu, je efikasna ali samo ako ima tehnike udaraca i naravno odbrane, nazalost pogresan put za komunalnu policiju.
  Pokusajte da napravite neki kljuc jednom iznzeviranom protivniku i shvaticete da vam džiu džicu nece biti od nikakve pomoci pogotovo sto je ta džiu džicu” ne japanska vec regionalna koja se praktikuje iskljucivo na balkanskim prostorima. Ako ste vec zeljeli da ih osposobite za prave borilacke vjestine, onda ste imali mnogo bolji izbor karate klubova u Herceg Novi, gdje bi ucinak bio vidljiv. Imate poznate svjetske majstore u kyokusinkai karateu kao sto su Drago Pesikan ili Milan Radovic iz Herceg Novog sa klubovima koji su priznati i poznati u cijelom svijetu, ciji rad daje rezultat svjetskih sampiona. Zanima me koji su kriterijumi bili prilikom odabira trenera i kluba, ili ste isli po prijateljhskoj liniji gdje je vazno da on zaradi a sto ce rezultat biti nikakav to je manje bitno.

  40
  8
 9. GOSPODO ISPOD POLICISKE STANICE NA TOPLOJ TACNIJE ISPOD SEMAFORA ,PREKO PUA PENZIONERA IMA RASKRSNICA,NA TOJ RASKRSNICI GODINAMA OBELJEZEN PJEŠAČKI PRELAZ . SVAKI DAN TUDA OROLAZIMO I VODIMO SVOJU DJECU .NIKAD JOS NIJESMO PROSLI A DA NA TOJ RASKRSNICI I PJESAČKOM PRELAZU NEMA PARKIRANO BAR TROJE AUTA .NIJE SVEJEDNO NI NAMA DA PREĐEMO A KAMOLI MALOJ DJECI .HOCELI IH UDARITI AUTO .PA VI VIDITE GOSPODO KOLIKO JE TA KOMUNALNA ILI TI POLICIJA OD KORISTI .DA JE SRECE KAO U NORMALNIM DRZAVAMA NA PARKIRANJA I OSTAVLJANJA AUTA NA SRED PJESACKOG PTELAZA I NA RASKRSNICAMA .ZNA SE GDJE JE PARKING .UAVAKO DOBA DANA INOĆI TAMO ĆETE NAĆI PARKIRANA AUTA .GDJE JE POLICIJA DA TO KAZNJAVA .

  42
 10. Dobro je sto idu barem na jedan kurs. Da ako tamo nauce sto je bespravna (“divlja”) gradnja i sto u takvim slucajevima treba preduzeti protiv investitora i izvodjaca radova.

  21
  3
 11. S konca i konopca,nepismeni,neljubazni opstinski vojnici.kad cete pisat Krusu kaznu zato sto se parkira dje god stigne,vas bivsi kolega Klasic se isto parkira dje god stigne,drugi kolega vam je jedan od mnogobrojnih dilera svako ljeto na autobuskoj stanici,treci redovno leti gradskim ulicama kao da je trkacka staza.sve se vidi,sve se zna.

  72
  2
 12. Negativni komentari na temu komunalne policije i rada javnih službi u velikoj mjeri govore o svijesti građana, tačnije o razumijevanju procesa tranzicije u kojem se naše društvo nalazi, da ne kažem razumijevanju demokratije. Može da se zaključi da većina građana živi svoje malograđanske živote i da jako malo putuje. U svim razvijenim demokratijama lokalna uprava i njene javne službe imaju važnu ulogu u razvoju društva. Komunalna policija preuzima mnoge odgovornosti koje je imao MUP na lokalnom nivou, načelnika postavlja lokalna uprava. Klasičan primjer decentralizacije vlasti čemu svi stremimo. Ovlasti koje ima KP podrazumevaju da pripadnici iste ovladaju vještinama samoodbrane kako bi zaštitili i sebe i druge ali i na adekvatan način savladali prestupnika. Apsolutno podržavam ovu akciju kako lokalne uprave tako i KP. P.S. nemam nikakve veze ni sa LU ni sa KP ni sa bilo kojom strankom.

  8
  83
  • Ke.a mise od ovakvog monologa koji obicno pocne napadom na malogradjanske komsije i njihovo boze moj neshvatljivo stagniranje u obilasku svjeta.Ovlasti su im da se ponasaju kulturno i budu servis gradjana a ne da glume serife

   30
  • Da, naravno.Kada prvo savladamo elementarne stvari, tipa:lijepog ponašanja, ophođenja, poznavanja osnovne kulture, poštovanja drugih i različitih mišljenja i stotinu drugih stvari…pa kad dosegnemo tu “razvijenu demokratiju”, e neka onda idu na kurs džiju džice…

   24
 13. A propasce nam drzava za 1200 eura ?? Ne sprdajte se vise. Sta je ovo toliko strasno pa se digla i kuka i motika. Boli me uvce za ovu vijest, eto toliko od mene ?

  6
  39
 14. LJUDI MALO OZBILJNOSTI !!!!
  MISLIM DA U KINI IMA NEKI GRAD SA KOJIM SMO MI POTPISALI POVELJU O SARADNJI.
  VJEROVATNO U TOJ POVELJI POSTOJI DOGOVOR DA MORAJU TAMO IĆI NA ISPOMOĆ.
  MORAJU ZNATI BORILAČKE VJEŠTINE!!!!!
  AKO BUDE SVE UREDU OD IZ KINE ĆE SE VRATITI SA ZVANJEM
  SAMURAJA
  ?????????

  33
  9
 15. Bilo bi zanimljivo objaviti kopiju kazni za obrazlozenjem koje oni pisu. To je na nivou elenentarne nepismenosti sa elelementima klinicke dijagnoze. Uporedo sa borilackim vjestinama uvesti ih u svijet slova I zavrsene logicke misli. Dziu dzicu ce nauciti ovo drugo nikada.

  49
  2
 16. Vi niste normalni a onda opstina nema para sreca da ce izbori brzo necete vi jos dugo.
  Kome mi dadosmo vlat – jad prvo izbor nas prevari pa vi nema treceg vjerujte

  29
  4
 17. Komentarima je sve rečeno o ovome. A to što nema dislajkova, čak ni od od ovih petnestak sa fotografije govori o kakvoj službi je riječ. Možda sada iz komentara izvuku pouku pa umjesto džiu džica i vještina samoodbrane odu u pozorište ili pročitaju knjigu, upišu strani jezik ili nauče osnove lijepog ponašanja i kulture u saobraćaju.

  67
  1
 18. axaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaaxaxxaxaxaxaaxaxxaxaxaaxaxaxax a ne no iz Muay Thai – a i Kapuere …..A nemojte me zasmijavat axxaxaxaxaxaaxaxxaxaaxxaaxaxaxxaxaxaxaaxxaxaxaaxaxaxaxxaxa

  57
 19. Boze sacuvaj, ako vec hoce da glume profesionalizam onda po svim Svijetskim standardima treba da idu na obuku, close quarter combats, al dobro do CG jos nije stiglo. Vjerujem da pola njih nikada nisu ni culi za to 🙂

  33
  6
 20. od kada su skupljeni sa skonca i konopca ovi nijesu imali nijednu intervenciju u kojoj bi primjenjivali ovlascenje-upotreba fizicke sile-tako da za ovakvim isisavanjem para iz budzeta opstine treba da se pozabavi tuzilastvo,a izmedju ostalog,njima je opstina vec platila debele pare za obuku na Policiskoj akademiji,dje su imali sasvim dovoljno vremena da nauce osnovne vjestine samoodbrane.Sada se javlja problem jer ste uzimali kuvare i konobare,od kojih polovina niti je imala ni drzavni ispit a mnogi nijesu uspjeli da poloze ni strucni pred komisijom MUP.
  OD KADA GLEDAM OVE INDIVIDUE KAKO SE RUGAJU I NAMA I SEBI I GRADU,REGULARNA POLICIJA MI JE POSTALA SIMPATICNA I PUNO JE VISE UVAZAVAM.

  78
  2
 21. I treba da treniraju, i svaka čast što treniraju, jer u zdravom tjelu, zdrav duh, borilačke vještine nisu samo trening radi fizičke prisle, već su to opšti treninzi duha, tjela i uma,

  ALI!!!
  ALI!!!
  ALI!!!

  Vijest nikako ne bi trebala da bude udarna stvar ovog dana.
  Treninzi treba da budu u okviru normalnih radnih obaveza, kao što je za nekog programera da čita/uči, nastavnika da piše pripremu za časove, pomorca da odlazi na usavršavanja, ljekara da uči o novim dostignućima u medicini…

  ALI

  Mi smo očigledno zaglupljeni, upravu javnih preduzeća vodi neodgovarajući kadar, bez znanja, iskustva i osjećaja kako voditi a najviše kako komunicirati.

  Gospodo iz javnih preduzeća, zar vas nije sramota?

  Mene, jeste, jako me je sramota gdje živim!

  60
  4
 22. Jesu li ovo Palmini tigrovi na slici :))
  Herceg Novi je nekad bio grad književnika,doktora i umetnika . Sad je na redu tranzicija u MMA klub. Dogodine sa kimonom na posao

  83
  1
 23. Kako ne otvorite neku narodnu kuhinju ili ne odradite neku humanitarnu akciju od nasih para koje smo vama povjerili da ih ovako zaludo trosite. Povecavate represivni aparat protiv svojih gradjana. Sram vas bilo.

  67
  1
 24. Trenirajuci dziu dzicu o nasem trosku trenirate i nase zivce.
  Zaista ne znam kuda sve ovo vodi.
  Uslov za obavljanje bilo koje profesije bi trebalo da bude strucna osposobljenost,ali nepotizam i partijsko zaposljavanje su ludilo kojem nema kraja.
  Roditelji su im kupili diplome,a mi cemo im platiti da nas pored fizickog maltretiranja i fizicki zlostavljaju.
  Interesuje me samo da li je ugovor sa Dziju dzicu klubom Panda potpisan po srodnoj ili partijskoj liniji.

  85
  3

Ostavite komentar

*

code