Komunalna policija u novim „Škodama“, uniformama i palicama

Komunalna policija u novim „Škodama“, uniformama i palicama

4963
28
Podijeli

Na platou ispred zgrade Opštine predstavljeno je 9, od ukupno 13 „Škodinih“ vozila, koje će koristiti opštinske službe.

komunalna policija auta 4 Vozni park morao je biti prilagođen odredbama novog Zakona o komunalnoj policiji, prema kojem je Opština u obavezi da ima unificirana vozila. Kako navodi načelnik Službe komunalne policije Zoran Bijelić, automobili su izbrendirani i opremljeni u skladu sa svim normativima.

Picerija i restoran

Pripadnici Službe komunalne policije biće opremljeni i prinudnim sredstvima (pendreci, lisice i ostala dodatna oprema) koji će se primjenjivati u skladu sa zakonom, a neophodna su za aktivnosti  komunalne policije.

Pored uniforme koje su nabavljene za potrebe Komunalne policije i u skladu sa zakonom, isporučena su i nova vozila, što je došlo sa reorganizovanom Službom komunalne policije, kazao je Bijelić i podsjetio da sada postoje dva odjeljenja: komunalnog nadzora i Odjeljenje inspekcijskog nadzora, gdje su inspektori za sve oblasti koje pokriva lokalna uprava.

“Po novom Zakonu o komunalnoj policiji regulisana su nova ovlašćenja  komunalnog policajca. Sada možemo da izdajemo upozorenja, usmena naređenja, utvrđujemo identite lica, lišimo slobode određeno lice, ili primjenjujemo prinudna sredstva ukoliko nisu ispunjeni svi zakonom predviđeni uslovi. Komunalna policija izdaje prekršajne naloge, pokreće zahtjev za podnošenje krivičnih prijava – podsjetio je Bjelić.

Prve reakcije građana na “novo izdanje” i zakonska ovlašćenja komunalne policije nijesu baš pozitivna. Niko ne voli represiju, ali voli red. Zato bi bilo najbolje da bude više reda u gradu, sa manje represivnih akcija.

28 Komentari

 1. Blago nama svima zamislite sad stranca kad ga na ljeto zaustavi komunalac. Umjesto da goste docekamo rasirenih ruku mi cemo ih docekat sa palicama. Svi znaju da je pukla GRCKA TURSKA I EGIPAT i umjesto da budemo sto ljubazniji mi stvaramo policijsku drzavu sa beretkama koda smo na Bliski istok. jos samo da pokucaju na vrata da vide sta imamo u kuce.
  0  0
 2. mene interesuje kako neko ko je zavrsio saobracajnu skolu(nema veze sa ustavom i pravom građana) moze da radi kao komunalni policajac,kako moze neko ko je zavrsio za trgovca to i isto? u danilovgrad je samo njih 3 polozilo ispit?! ko koga odje j…,narode pa mi ih placamo,od poreza i doprinosa,kroz izdavanje nasih soba,kroz nas posao! treba da ustanem iz svog kreveta da bih primio gosta da mogu zimu da prezimim a sad ce nam i na to povecati porez da im mogu ispplatiti plate,sad ce sve moguce inspekcije kroz butike,prodavnice,kafice,standove, da pisu kazne kako bi opstina skupila novac za komunalce, zivimo na more al nismo sisali vesla! daj boze da ja grijesim i da raditi svoj posao kako treba,da ce od toga zaradjivati sebi platu, a ne preko ledja nas radnika kroz suplji zakon crne gore,izvlaciti nam zadnji cent iz džepa
  0  0
 3. eno vam sefa Duska Krusa svaki dan parkiran sa mercedesom kabrioletom(strane table) na pjesacki prelaz kod Rica,juce se vozim iza vas i vi to vidite i samo se kreveljite i prolazite,sram vas bilo.
  0  0
 4. Kakva ekipa, kao da su trenirani u MI6. Sve se mislim kako ce sad da se okuraze pa da upadaju u igalo sa sve palicama na onu labambu da gase muziku iza 1.
  0  0
 5. jel ovo moguće, đe se bacaju pare, na još pendreka..
  a beretke!?, pa đe mi živimo znaju li oni
  priča li ko o poslu i ekonomiji
  a da date mozda dzabe dozvole za neku proizvodnju il neki hotel
  sve dzabalebaroši
  0  0
 6. ne znam čemu cijela drama moji Novljani? čega ste se prepali? mene nikada nije zaustavio komunalni policajac do sada. ako se ponašate normalno ne vjerujem da će vas iko dirati. ovo je u cijeloj državi ovako pa ne viđeh niđe da su se prepali. uniforme su smiješne,al šta da se radi.
  0  0
 7. Da li će sad smijeti upotrijebiti palicu da kome glavu otvore kad im se ne makne sa šetališta u sred sezone dok u uniformi špartaju sa sve autom gazeći šetače?? Pod rotacijom! Jer su ih obučili da kad upale rotaciju smiju da zgaze minimum 3 (troje) turista šetača.. Ma gazi mi smo vlast…
  0  0
 8. Xaxaxaxa,a ovi su u kombinezone i sa beretkama vrh, ko milicija iz ’90 tih,i cinove imaju.Samo im maskirne šare hvale.Treba ih poslat na setaliste da kaznjavaju one sto ne ciste iza svojih kučaka
  0  0
 9. Kljucni argument je :. Sada možemo da izdajemo upozorenja, usmena naređenja, utvrđujemo identite lica, lišimo slobode određeno lice, ili primjenjujemo prinudna sredstva ,
  Sram vas bilo bre !!!
  0  0
 10. Najgora sluzba , na koji se troši najviše novca bez potrebe…prosječna Plata u ovoj službi je 700€, a sve osobe bez škole, tj. Potrebne stručne spreme.Treba pročitati te zapisnike, skandal! Prepotentni, nekvalifikovani koji samo kruže gradom bez potrebe, mogu zamisliti koliko će sad trošiti sa ovolikim brojem vozila…
  0  0
 11. E ponosi naši, naše dike sto će im se obradovati ovo malo turista sto dodje kad ih vide pod punom ratnom opremom sa beretkama na glavi. A o strancima da nepricam mislim da će biti hendikepirani ako ih bar dva puta dnevno ne vide. Nego nama je u Novi sve dobro došlo pa i ova predstava. Cirkus !!!!!!!!!!!
  0  0
 12. Ajde fino su se ponovili, ali beretke, mislim stvarno… Mogli su im sto prikladnije stavit na glavu, ipak je ovo Mediteran, Boka, turisticki grad. Treba li da prepadaju narod i turiste ovako ko da smo opet na Dubrovnik krenuli!
  0  0
 13. Ove uniforme su za specijalne jedinice a ne komunalnu policiju.Smatram da nije bilo potrebe pribjegavati primjeni novog zakona jer se isti kosi sa zakonom o policiji kao i pribjegavanju i upotrebi ovlascenja prinude.Sad mogu svi da hapse…dje je demokratija dje su osnovna ljudska prava,sloboda kretanja…Problemi ce tek da nastanu samo polako..
  0  0
 14. Odlicno,evo im sugestija za prvi zadatak.Treba da obidju ,nazovi ,skolu u Igalu i napisu izvjestaj o uslovima u i oko iste.Potreban je ,po zakonu ,novi vozni park,ali je i pravo na uslovno skolovanje po zakonu !!!!!
  0  0
 15. Da li sve ovo znači i da će na ljeto smjeti prići Admiralu i utišati muziku do 01h, a ugasiti nakon 01h. Ili će se strogoća negdje drugo trenirati.
  0  0
 16. Treba stati lokalnim siledjijama koji parkiraju gdje stignu, pa moramo sa kolicima po putu sa djecom. Stanu svojim dzipovima na trotoaru, pjes.prelazima i prave se ludi.
  U Novome je kultura dostigla dno, jer je pola drzave arivalo ovdje.
  1  0
 17. Što se brendiranja tiče, izgledaju mnogo bolje nego cijeli vizuelni identitet regularne policije. Što baš i nema smisla, ali to je problem ovih drugih. Što se ovlašćenja tiče, to je malo kontroverzna tema. Mogu li komunalni policajci da uhapse običnog policajca sada? 😛
  0  0

Ostavite komentar

*

code