KOMUNALNA POLICIJA U NOVOM NE MOŽE ASISTIRATI „PAUKU“

KOMUNALNA POLICIJA U NOVOM NE MOŽE ASISTIRATI „PAUKU“

80
0
Podijeli

Iako je 1. septembra počeo da se primjenjuje novi Zakon o saobraćajnim prekršajima, kojim je predviđeno da ’’pauk’’ radi sa komunalnom policijom, a ne saobraćajnom kako je to bilo ranije, na ulicama Herceg Novog nema ni jednih ni drugih.

Načelnica Komunalne policije Nataša Tatalović, kaže za Radio Jadran da oni nikakvu zvaničnu obavjest o novom poslu koji bi trebalo da obavljau, nemaju.

Picerija i restoran

– Zvanično nas niko nije obavjestio o tom dopunskom poslu za kojeg nemamo ni dovoljno zaposlenih. Nije mi jasno zašto taj posao ne obavlja saobraćajna plicija, kao i do sada, dok ga ne preuzme komunlna, pita se Tatalovićka.

Sada u Herceg Novom, a vjerovatno i u drugim primorskim gradovima koji imaju isti problem, vozači često nepropisno parkiraju.

U kotorskoj opštini razmišljaju o uvođenju ’’lisica’’ umjesto ’’pauka’’, kojim bi se samo blokirali točkovi nepropisno parkiranog automobila. Kako kažu u tamošnjem komunalnom preduzeću, to bi značajno smanjilo gužve u saobaraćaju, a i bilo bi jeftinije od prakse podizanja auta ’’paukom’’.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code