Komunalni problem riješite za 48 sati pozivom na 19800 i još na...

Komunalni problem riješite za 48 sati pozivom na 19800 i još na tri načina

15
Podijeli

press sistem 48Herceg Novi je od danas i zvanično u novom savremenom informacionom „sistemu  48“, kojim će građani brže i efikasnije rješavati komunalne probleme i ostvarivati kontakt sa lokalnom upravom i njenim službama. Postoje 4 načina za prijave problem, a u roku od 48 sati on će biti ili otklonjen, ili će građani dobiti odgovor do kada to mogu očekivati. Ovo se čulo na prezentaciji sistema koji treba da svrsta Herceg Novi u red tehnološki najuređenijih opština u okruženju.

Dežurne ekipe komunalnih preduzeća i službe za hitne intervencije biće dostupne u svakom trenutku, a  organi lokalne uprave, prijave dostavljene petkom i vikendom, rješavaće od ponedjeljka. One dostavljene praznikom prvog narednog radnog dana.

Picerija i restoran

Građani prijavu mogu podnijeti pozivom na broj Call centra – 19800, slanjem sms poruke na 067 236 333, e-maila ili putem portala www.sistem48hercegnovi.me.

“Smatramo da je ovo sistem koji će omogućiti lakšu komunikaciju sa građanima, uz brzo, efikasno i profesionalno rješavanje problema građana, a kada to kažem mislim i na turiste“ – kazao je potpredsjednik Opštine, Dragan Janković. Suština sistema je da se kroz sve vrste postojećih komunikacija prijavljuju određeni komunalni problemi ili problemi koji nastaju iz djelatnosti svih preduzeća i ustanova kojima je osnivač Opština i da se na takve upite, reaguje u roku od 48 sati.

– Ukoliko problem iziskuje duže vrijeme za rješavanje, građanin će dobiti informaciju i koliko vremena je potrebno, a ako se radi o problemu koji nije iz nadležnosti lokalne uprave, proslijediće se nadležnom državnom organu i pratiti način njegovog rješavanja, kazao je Janković.

Sistem 48 već je testiran i na njemu u Herceg Novom rade pola godine, bez troškova, u okviru resorne službe, napomenuo je načelnik Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme, Siniša Ćurčija.

– Ovo je jedan od nekoliko infrastrukturnih projekata kojim želimo da  pospješimo rad lokalne samouprave i podignemo kvalitet usluga. Prije nekoliko dana smo lansirali bespaltni internet na tri lokacije u Herceg Novom – podsjetio je Ćurčija.

Iskustva u probnom radu sistema 48 su pozitivna, prenosi vd direktor Stambeno komunalnog, Branko Božović.

–      Imali smo do sada između 60 i 70 zahtjeva,poziva,logično je bilo da smo se drugačije organizovali. U firmi smo obezbijedili jednog zaposenog koji poznaje sve naše sektore, koji prima zahtjeve i može ih brzo distribuira službama. Tokom trajanja probnog rada nismo imali negativnih iskustava. Ipak, valja naglasiti da mi radimo po planu i programu, kojeg ne možemo mijenjati, zato što je neko zvao, ali može uvijek dobiti odgovor kada će problem biti riješen, kazao je Božović.

Na press-u povodom uvođenja „sistema 48“iz Radija Jadran su primjetili da nadležne službe ne bi trebalo da se samo oslanjaju na pozive građana koji ukazaju na probleme. Službe bi efikasnije trebalo da rade  svoj posao, a ne da prolaze pored očiglednih loših stvari u Opštini, a da ne reaguju. Inače, pozivi i prijave građana su anonimni.

15 Komentari

 1. @Samo realno Raspadaju se kandelaberi na šetalištu, raspadaju se skale od smrada ispod Zavičajnog muzeja do mora, raspadaju se liftovi u zgradama i fasade, raspada se ograda na šetalištu koju su našminkali do prve južine, raspada se međugradska autobuska stanica… Pošto je bila molba nabrojao sam 50ak komunalnih problema, ne znam je li dovoljno precizno? Očigledno jeste. Ako ih ne vidiš onda je prije za tebe ona poslovica o babi, a ovdje je bi mogla i ona druga poslovica, “slijep kod očiju”.

 2. Naslov mi nekako djeluje previše kao reklama za spasonosni lijek,previše nerealno,ali nema veze,možda se varam.Mi imamo sistem 9001 pa ništa od svega….

 3. @Samo realno Raspadaju se trotoari od parkiranih službenih vozila i majke sa djecom u kolicima su prisiljene da guraju kolovozom, raspadaju se šahtovi i posle svake kiše grad pluta, znaš u čemu?, raspala su se sva kola koja voze komunalni inspektori jer ih voze prebrzo preko rupa po šetalištu, raspada se cijelo Igalo od glasne muzike, koju i ne možemo nazvati muzikom, raspada se Stara banja od smeća, raspadaju se semafori koji više ne rede, nego rade, raspada se put za Mojdež i ostala sela u zaleđu, raspadaju se palme koje uništavaju insekti-surlaši, raspada se Trg od knjige na Belavisti-centar centra starog grada … da nabrajam još @Samo?

 4. @Samo realno Raspao se Prvoborac-građevinsko preuzeće, raspalo se brodogradilište, raspala se Boka-ugostiteljsko preduzeće, raspao se PKB, Mješovito, bolnica Meljine, raspao se Rudnik i Teuta, Institut samo što nije, raspadaju se zadužbine Srbina i Duković, Muzej spašavaju da se ne raspadne u zadnji čas, raspao se muzej Kapetana Štumbergera… da nabrajam još @Samo realno?

 5. @Samo realno Raspada se i onaj vagon ispod Instituta, godinama, raspada se i Turistička organizacija, pratiš ovaj portal? Raspadaju se i plaže jer zakupci više ne žele da ulažu novac koji im se ne vraća, raspada se cijelo Sutorinsko polje koje su pretvorili u deponiju a to je prvi kontakt turista koji dođu s te strane, raspadaju se Mamula i Španjola, obiđi ih i uvjeri se, raspadaju se dječja igrališta zajedno sa parkovima, raspada se obdaniste na Savini, i škola je blizu…. da još nabrajam @Samo realno?

 6. @Samo realno Kanli kula se raspada, kažu stručnjaci i nema festivala, nova rasvjeta ne radi-raspala se, šetalište i ulica kroz rivjeru se raspada, kanalizacija se raspada-toči u more od Njivica do Bijele, vodovod se raspada- svakodnevno negdje u gradu nema vode zbog kvarova, hoteli su se davno raspali… da nabrajoam još @Samo realno? Da pomenem smećare koje se raspadaju odvozeći ovo malo smeća iz kojih toči onaj smrdljivi glib koji ostavlja trag do jesenjih kiša.

 7. Upravo sam nazvao ovaj broj i stvarno Ovo radi – pitao sam jel ce stvarno da radi ovaj kolektor koji se gradi godinama i Glas sa druge strane kaze; Naravno!Ja ih onda pitam da se mozda ne SALE samnom a ljubazni mi Glas kaze;
  PRVI SI POCEO!!!

 8. Hazarderu (bas ti odgovara nik) ajde molim te navedi malo preciznije u kom djelu ti vidis da se “grad raspada”.Jedno su tvoje zelje ali drugo je stvarno stanje.Postujem svako misljenje ali samo ako je potkrijepljeno argumentima.A to sto je babi milo …. ostavi za neku drugu priliku.

 9. Ko ce ove sijelice da opere u Energoprojektovom naselju zna se kome je i prije smetalo a i sada sta se uradilo ?? Stepeniste u mraku …

 10. 19800 bi trebao da je već usijan zbog poziva, toliko komunalnih problema ima da ih vojska ne bi riješila. Smiješno da ste se na to odlučili kada se grad, ali bukvalnk raspada.

 11. Mpze li mi neko rec ko je nadlezan za urlanje djecurlije po dvoristu stambenih zgrada,do dva tri po ponoci
  Rpditelja ko da nemaju doma,il su svi gluvi kad su njihova djeca u pitanju.A kad ih neko zalije vodom drugi dan ti isti “roditelji” bi da se svadjaju.Help,ko je nadlezan

 12. Bas ste azurni, psi se drze po zgradama, po cijeli dan laju ispred zgrade, prijavili smo , ali niko nije htio da dodje. Toliko o vasem radu !

 13. Evo mi kod benzinske u igalu pokusavamo vec 3 gidine da Nam naprave pjesacki a oni samo odgovaraju da nisu nadlezni is podgorice da oni nisu nadlezni I tamo u Krug acimivicka takodje nije nadlezna

Ostavite komentar

*

code