Komunalnu policiju i Službu zaštite i spasavanja Opštine Herceg Novi opremili digitalnom...

Komunalnu policiju i Službu zaštite i spasavanja Opštine Herceg Novi opremili digitalnom radio opremom „Tetra“

1370
3
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_dogadjaji_2015_razno_septembar_vatrogaci_opremaU Crnoj Gori se, već četiri godine primjenjuje, visoka tehnologija “Tetra” sistema komunikacija koji uspješno implementira kompanija Wireless Montenegro.
Od sada u TETRA sistemu je i Komunalna policija opštine Herceg Novi. U prostorijama Komunalne policije obavljena je i obuka za zaposlene. Načelnik ove Komunalne policije Zoran Bijelić je iskazao veliko zadovoljstvo što je služba na čijem je čelu postala dio TETRA mreže.
– Tetra sistem će povećati efikasnost rada na terenu, posebno u vrijeme turističke sezone i brojnih manifestacija koje grad Herceg Novi organizuje. Za naš rad je posebno značajna prednost sigurne komunikacije sa službama sa kojima sarađujemo, a već su opremljene ovom naprednom tehnologijom – zaključio je Bijelić.
Dio opreme je uručen i pripadnicima Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi koja je od ranije korisnik TETRA sistema. Načelnik Službe zaštite i spasavanja Aleksandar Škobalj izrazio je veliko zadovoljstvo mogućnostima koje TETRA sistem pruža i najavio novu narudžbu ove opreme u 2016. godini.
– Ovo je nastavak uvođenja TETRA sistema u rad opštinskih službi u Herceg Novom, jer smo planirali da na ovaj način umrežimo sve službe među kojima postoji potreba za koordinacijom u komunikacijama – zaključuje Škobalj.
U Herceg Novom je Komunalnoj policiji uručena jedna fiksna stanica i 7 ručnih, a Službi zaštite i spasavanja 3 dodatne ručne stanice Tetra sistema.
O direktnoj društvenoj koristi od korištenja Tetra sistema Boris Camović, menadžer prodaje u kompaniji Wireless Montenegro kaže da građani Crne Gore, usljed bezbjedne, usaglašene i efikasne komunikacije hitnih i bezbjedonosnih službi, imaju direktnu korist zbog brže i pouzdanije pomoći i intervencija u hitnim slučajevima.
– „TETRA“ omogućava vezu bez teritorijalnih ograničenja i za razliku od analognog, ovaj digitalni radio sistem obezbjeđuje bolje prostiranje signala, povećanu otpornost na smetnje, integraciju prenosa različitih tipova informacija, kao i visok stepen zaštite od prisluškivanja i ometanja. Pozitivno iskustvo naših korisnika opravdava naša očekivanja da će se naredne godine nastaviti inplementacija TETRA sistema i u ostalim opštinama u Crnoj Gori. Neke od njih su najavile inplementaciju ovog naprednog sistema, u službe koje imaju potrebu za bezbjednom i pouzdanom komunikacijom, već početkom 2016. godine. – zaključuje Camović.

3 Komentari

  1. Komunalci Novski na celo sa Bjelicem,sram vas bilo za teror nad vozacima koji ste pokazali u toku Novogodisnjih praznika.Auta ste oblijepili uplatnicama,a pauka drzali u stanju pripravnosti u strogom centru tuznog i praznog grada.
    0    0

Ostavite komentar

*

code