KONAČNO GRAĐEVINSKA DOZVOLA ZA STANOVE NOVSKIH PROSVJETARA?

KONAČNO GRAĐEVINSKA DOZVOLA ZA STANOVE NOVSKIH PROSVJETARA?

0
Podijeli

Poslije decenije borbe hercegnovski prosvjetari bi mogli ostaviti iza sebe podstanarski status i dobiti za godinu-dvije krov nad glavom.

Opština, koja im je odavno opredijelila parcelu za gradnju stanova na Savini, mogla bi napokon, nakon mnogo peripertija, iduće sedmice, izdati građevinsku dozvolu za zgradu sa 36 stanova.
Stambenoj zadruzi radnika prosvjete Herceg Novog, “SOLIDARNO” u aprilu prošle godine drugi put je poništena građevinska dozvola drugostepenom odlukom glavnog administratora opštine Herceg Novi. Predmet je vraćen na ponovni postupak prvostepenom organu, odnosno Sekretarijatu za urbanizam, koji je morao sprovesti ročište i dokazati da je prvo geoistraživanje bilo dovoljno – pojasnio nam je tada glavni administrator, Tomica Milošević.
Ročište je održano, potvrđuje za Radio Jadran sekretar Sekretarijata za urbanizam, Milovan Baždar i dodaje da zainteresovana stranka u postupku ima bojazan oko geoloških nalaza, moguće štete po obližnje parcele, a sumnja i da izdati UT uslovi nisu u skladu sa projektom.
Baždar napominje da ovaj Sekretarijat ima sva potrebna dokumenta, idejni projekat, na osnovu čega je prvobitno izdata građevinska dozvola. Na pitanje da li će prosvjetarima ponovo biti izdato rješenje o građevinskoj dozvoli, on ocjenjuje da sve ide u tom pravcu i da ima više razloga za nego protiv. U sljedećoj sedmici sve će biti izvjesnije – kazao je Baždar.
Riječ je o 36 stanova, od kojih će samo 32 pripasti radnicima u prosvjeti, a 4 su predviđena za katastar.
Podsjećamo da je sedam puta opština Herceg Novi od 2005. godine tražila da se promijeni idejno rješenje projekta, pa je Stambena zadruga Solidarno tek 2011. godine, prvi put dobila građevinsku dozvolu za zgradu na Savini. Nezadovoljne komšije, takvim rješenjem pokrenuli su postupak kod Upravnog suda da se ona poništi, što se i desilo u oktobru 2012. godine. Upravni sud u martu 2013. godine odlučio je da je opština Herceg Novi nadležna za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju ovog stambenog objekta.
Interesantno je da su sličnu “borbu” vodlili prosvjetni radnici u Budvi i to 17 godina, koja je uspješno privedena kraju i počeli su pripremni radovi za izgradnju 148 stanova ukupne površine oko 11.700 m2 za zaposlene u pet obrazovnih ustanova u ovom gradu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code