Konačno i kod nas: Pogledajte kako na Google Street View izgleda Herceg...

Konačno i kod nas: Pogledajte kako na Google Street View izgleda Herceg Novi

10739
3
Podijeli

Kompanija Google danas je najavila dostupnost Google Street View-a u Crnoj Gori, što znači da korisnici širom svijeta mogu uživati u panoramskim fotografijama snimanim pod uglom od 360° i virtuelno prošetati Crnom Gorom.

street-view-hn1Od prepoznatljivih predjela kao što su Kotor, Žabljak ili Budva do kulturnih centara, poput prijestonice Cetinje ili prepoznatljivih predjela Podgorice, panoramske fotografije prikazane pod uglom od 360° prikazuju neke od najznačajnijih turističkih, istorijskih i prirodnih bisera Crne Gore. Na Street View-u dostupan je i Herceg Novi.

Picerija i restoran

Street View je vrlo popularan servis na Google Mapama koji je prvi put predstavljen u maju 2007. godine i dostupan je u 77 zemalja svijeta. On omogućuje korisnicima da virtuelno istraže lokalitete i prošetaju njima zahvaljujući panoramskim fotografijama napravljenim na nivou ulica. Takođe, usluga Street View je dostupna na Google Earth servisu, kao i na Google Mapama za mobilne uređaje.

street-view-hn2Sve što je potrebno da biste mu pristupili jeste da na Google mapama (dostupnim i za Android i iOS uređaje) i odaberete opciju „street view“ da biste otpočeli svoju turu od 360 stepeni. Možete pogledati kako izgleda hotel u koji dolazite, napraviti plan putovanja, dogovoriti susret na odgovarajućoj lokaciji ili jednostavno pronaći željenu destinaciju. Turisti širom sveta su sada u prilici da provjere kako da dođu do najljepših plaža, kulturnih ili istorijskih znamenitosti.

Programska menadžerka za Google Street View u EMEA regionu Helena Kesić Kojan kazala je da će Street View pomoći da prelijepe ulice i lokacije ove prelijepe zemlje budu virtuelno dostupne korisnicima širom svijeta:

– Poslovni svijet će takođe imati koristi od Street View tehnologije, jer se Google Mape mogu jednostavno i bez nadoknade uklopiti u njihove sajtove, što pomaže u promociji lanca hotela ili povećava prepoznatljivost lokalnih radnji ili ugostiteljskih objekata. Na primjer – prodavac nekretnina može svojim klijentima prikazati snimak ulice, pod uglom od 360 stepeni, u kojoj se nalazi nekretnina koju žele da kupe. Turisti mogu jednostavno naći i pogledati lokaciju na kojoj im se nalazi smještaj i prije nego što dođu, a ujedno i pogledati koji je najkraći put do plaže i mjesta gdje će provesti svoj dugo očekivani odmor.

street-view-hn3Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, naglasio je da je Street Wiew još jedna sjajna prilika da svjetskoj javnosti prezentujemo prirodne, kulture, istorijske i druge potencijale i ljepote naše zemlje.

– Učešće u ovom projektu cijenimo izuzetno značajnim za dalje jačanje pozicije Crne Gore na međunarodnoj turističkoj sceni, na kojoj se zemlje takmiče ne samo onime što imaju da ponude, već i načinima prezentacije te ponude i modelima dolaska do potencijalnih turista-navodi Gvozdenović.

Ministar za informatičko društvo i telekomunikacije  Vujica Lazović, kazao je da će lansiranje Google Sreet View-a omogućiti  Crnoj Gori bolje pozicioniranje na svjetskoj turističkoj mapi i brendiranje našeg turističkog proizvoda, odnosno povećanje atraktivnosti na turističkom tržištu.

street-view-hn4 – Smatram da će Google Street View takođe doprinijeti privlačenju stranih investicija, povećanju vidljivosti Crne Gore na internetu i promociji velikog kulturno- istorijskog bogatstva naše zemlje, koje će, zahvaljujući google street-u, postati prepoznatljivije i posjećenije od strane građana i turista – istakao je Lazović.

Google posvećuje veliku pažnju zaštiti privatnosti dok u isto vrijeme omogućava svim korisnicima da imaju koristi od ove usluge. Street View prikazuje samo ono što je već vidljivo sa javnih puteva. Kao i sa svim fotografijama Street View sevisa, Google će primijeniti tehnologiju za zamućivanje lica ljudi i registracionih oznaka vozila kako bi zaštitio njihovu privatnost. Takođe, svaki korisnik može prijaviti fotografiju koju smatra neprimjerenom klikom na ikonicu „prijavite problem“ u donjem lijevom uglu fotografije, što će otvoriti jednostavni formular kojim se precizira za koji dio slike se zahtjeva dodatno zamućenje. Google je sarađivao sa brojnim grupama koje se bave privatnošću i zajednicama kako bi razvio ovaj servis i osigurao zaštitu privatnosti.

Za više informacija o Street View servisu i kako se može koristiti bilo u rekreativne bilo poslovne svrhe, posjetite sajt Google Street View – Where We’ve Been & Where We’re Headed Next

3 Komentari

  1. dako sad ovi nasi gracki oci prosetaju rivjerom i vide da li ovakve ulice treba da budu u turistiickim mjestima u 21 vijeku. posto im je tesko ustati iz fotelja u opstini evo sad mogu i iz fotelje da vide.
    0    0

Ostavite komentar

*

code