Konačno isplaćeno i 65 bivših radnika-penzionera Brodogradilišta

Konačno isplaćeno i 65 bivših radnika-penzionera Brodogradilišta

2594
5
Podijeli

Socijalni program za 65 bivših radnika Brodogradilišta, koji su danom uvođenja stečaja stekli pravo na penziju, a ostali bez posla i “otpremnina”, u potpunosti je ispunjen, potvrdio je za Radio Jadran, predstavnik radnika, Milivoje Bojanović.

brodogradiliste veliki dok 3Isplata otpremnina je počela, a bivšim radnicima se u prosjeku dugovalo oko 8 hiljada eura, za što je ranije bilo obezbijeđeno preko 500 hiljada eura.

Picerija i restoran

Podsjetićemo, grupa od 65 bivših radnika više od dva mjeseca se okupljala na kapiji firme kako bi mirnim protestom izrazili nezadovoljstvo zbog kašnjenja u isplati, ali i skrenuli pažnju nadležnima da im izmire dug.

Njima je taj novac obezbiejđen po zaključcima Vlade od 30. juna ove godine.

5 Komentari

 1. ista sitacija sa akcionarima pkb-a…
  pod patronatom vlasti i ucescem iste imovina firme vrijedne na desetine miliona eura preko banka bliskih vlasti i advokata saradnika odredjenih sluzbi kao i potplacenih direktora otima se od akcionara i zavrsava od paname do brisela,slovenije,holandije….
  pojedinci su placeni sa stotinama hiljada da cute…
  u pravno uredjenom sistemu bilo bi bar tri autobusa puna na putu za spuz
  33  0
 2. to je dobro,ali što će bit sa vlasništvom skoro 40 odsto akcija,jado moj,skoro polovina vlasništva jabd,na koji način će oni da budu obeštećeni,ili će da se napravi pokušaj da budu opljačkani,da pojasnim to je preko 120 000 metara kvadratnih na pjeni od mora,bez pripadjućeg akvatorijuma,i bez onih 30 000 metara kvadratnih predviđenih kao za remont jahti,valjda misle da će sve to zabašurit desetorostrukom pravnom zavrzlamom.Čitao sam uporedno pravo na temu akcijskog vlasništva, suda u strazburu,i mogu vam reći ,nema đe nijesu ugazili vezano ua JABD…i u neprikosnoveno vlasništvo,i u pravo odlučivanja,pa u zloupotrebu,pa u kriminal,i mogu vam reći da kad jednog dana dođe red na JABD u sud u strasburu,biće primorani na reviziju jako mnogo toga što su činili i čine vezano za JABD,to će im teško pasti,a ja se tome unaprijed radujem, a vi novljani i bijeljani dobro znate o čemu govorim…
  46  3
 3. Sada je ŠB Jadran u dok,pa onda ulaze na dokovanje brodovi ratne mornatice PR i Rtop. Tako da će biti radno angožovani nekad zapošljeni u Brodogradilištu.Možda nakon njih na dokovanje dođe i novi SVETAC III.Tu je i pitanje remonta novog doka.Novi vlasnik koji kupi JBB u svakom slučaju neće zaposliti Turke ili Indijce ,već iste oni koji su prije radili u Bijeloj.
  7  27

Ostavite komentar

*

code