Konačno: Počela isplata otpremnina bijelskim stečajcima

Konačno: Počela isplata otpremnina bijelskim stečajcima

3253
11
Podijeli

protest brodogradiliste 150816Nakon osam dana čekanja na isplatu otpremnina za 201-og radnika Jadranskog brodogradilišta Bijela danas iza 14 h je konačno počela isplata u NLB banci.

Kako nam je upravo kazao predsjednik Sindikata, Mladen Krivokapić, svi radnici biće ipslaćeni preko te banke. Ministar finansija puštao je naloge za isplatu samo na tu banku, s obzirom da mu je stečajna uprava dostavila samo njen račun.

Picerija i restoran

Uplaćeno je do danas tri miliona eura i preostala je još posljednja rata od 600 hiljada eura, koja će biti uplaćena sjutra. To znači da će svi stečajci iz Bijele sjutra biti izmireni.

–      Uplaćen je i kompletan radni staž radnicima, tako da ovim zaokružujemo jednu veliku priču i jednogodišnju borbu za naša prava – kaže Krivokapić.
Ostaje još da i 64-oro penzionera dobiju ono što im pripada, jer su uvođenjem stečaja otišli u prijevremenu penziju, a do danas nijesu dobili otpremnine. Sindikat Brodogradilišta nastoji da i oni što prije budu isplaćeni.

11 Komentari

 1. Ne zavaravajte se da vam je to Sindikat sredio,to biste svakako dobili u ovom trenutku,jer imate sreće,a ne kao neki drugi koji neće nikad ništa.Pitanje je sreće,radili ste u dobroj firmi,a ne znate kako drugi muke muče da prežive.Sve je smišljeno,galama i isplata,neki su odlični igrači,jer imaju kliker.Zdravo trošili to i sretno vam bilo,sad tišina,drugi su na redu.
  0  0
 2. KAP U MORU ONOGA ŠTO JE POKRADENO,ŠTOBI REKLI MRVICE…NO AKO BUDE SREĆE VREMENOM ĆE SE I TO NA ČISTINU DOVODITI…POTPUNO ISPRAVNO KAŽE BIJELA ,ALI UBIJEĐEN SAM DOĆI ĆE VREMENOM SVE NA SVOJE MJESTO,DOK JBB TRUNE I NESTAJE,DOTLE POSLOVE PREUZIMA I DOBRO ZARAĐUJE HRVATSKO BRODOGRADILIŠTE,NEKA SVE SLUŽI NAČAST I OBRAZ PRLJAVI OVIMA KOJI SU NAGURALI JBB NA OVE GRANE…
  0  0
 3. Napokon,hvala MLADENU i ZORANU na pozrtvovanju. A djesu sada olajavaci i brljatori,znali su iza coskova kao misevi te MLADEN uzeo ono i dobio mnogo toga i tako nas da ostavi na cjedilu,na srecu veliki broj kolega je bio uz njega i nije vjerovao u te bljuvotine.Jos jednom hvala na svemu sto si ucinio za nas a ti koji su te brljali nek im je na cast.
  23  0
 4. Do Nove Godine nece biti ni para ni firme,a onda cemo vidjeti sta smo izgubili.Mada to i sada vidimo nego su nas ove pare malo razveselile.Sve u svemu svi smo u gubitku
  17  0
 5. Cemu vakat, tome i vrijeme! E vala se nacekasmo , a pola vremena bez vidljivih razloga. Hvala rukovodstvu sindikata i svim kolegama iz firme iako mislim da vecinu ova vijest nece obradovat koliko se misli. Ipak te pare ne mogu nadomjestit gubitak firme u kojoj smo manje ili vise zivota ostavili.
  0  0

Ostavite komentar

*

code