Konačno: Počela isplata otpremnina bijelskim stečajcima

Konačno: Počela isplata otpremnina bijelskim stečajcima

3016
11
Podijeli

protest brodogradiliste 150816Nakon osam dana čekanja na isplatu otpremnina za 201-og radnika Jadranskog brodogradilišta Bijela danas iza 14 h je konačno počela isplata u NLB banci.

Kako nam je upravo kazao predsjednik Sindikata, Mladen Krivokapić, svi radnici biće ipslaćeni preko te banke. Ministar finansija puštao je naloge za isplatu samo na tu banku, s obzirom da mu je stečajna uprava dostavila samo njen račun.

Uplaćeno je do danas tri miliona eura i preostala je još posljednja rata od 600 hiljada eura, koja će biti uplaćena sjutra. To znači da će svi stečajci iz Bijele sjutra biti izmireni.

–      Uplaćen je i kompletan radni staž radnicima, tako da ovim zaokružujemo jednu veliku priču i jednogodišnju borbu za naša prava – kaže Krivokapić.
Ostaje još da i 64-oro penzionera dobiju ono što im pripada, jer su uvođenjem stečaja otišli u prijevremenu penziju, a do danas nijesu dobili otpremnine. Sindikat Brodogradilišta nastoji da i oni što prije budu isplaćeni.

11 Komentari

 1. Mladene, svaka ti čast na istrajnosti, jer da tebe nije bilo, veliko je pitanje kako bi se sve završilo. Živio ti nama 100 godina.
  0  0
 2. Ne zavaravajte se da vam je to Sindikat sredio,to biste svakako dobili u ovom trenutku,jer imate sreće,a ne kao neki drugi koji neće nikad ništa.Pitanje je sreće,radili ste u dobroj firmi,a ne znate kako drugi muke muče da prežive.Sve je smišljeno,galama i isplata,neki su odlični igrači,jer imaju kliker.Zdravo trošili to i sretno vam bilo,sad tišina,drugi su na redu.
  0  0
 3. KAP U MORU ONOGA ŠTO JE POKRADENO,ŠTOBI REKLI MRVICE…NO AKO BUDE SREĆE VREMENOM ĆE SE I TO NA ČISTINU DOVODITI…POTPUNO ISPRAVNO KAŽE BIJELA ,ALI UBIJEĐEN SAM DOĆI ĆE VREMENOM SVE NA SVOJE MJESTO,DOK JBB TRUNE I NESTAJE,DOTLE POSLOVE PREUZIMA I DOBRO ZARAĐUJE HRVATSKO BRODOGRADILIŠTE,NEKA SVE SLUŽI NAČAST I OBRAZ PRLJAVI OVIMA KOJI SU NAGURALI JBB NA OVE GRANE…
  0  0
 4. Napokon,hvala MLADENU i ZORANU na pozrtvovanju. A djesu sada olajavaci i brljatori,znali su iza coskova kao misevi te MLADEN uzeo ono i dobio mnogo toga i tako nas da ostavi na cjedilu,na srecu veliki broj kolega je bio uz njega i nije vjerovao u te bljuvotine.Jos jednom hvala na svemu sto si ucinio za nas a ti koji su te brljali nek im je na cast.
  0  0
 5. Do Nove Godine nece biti ni para ni firme,a onda cemo vidjeti sta smo izgubili.Mada to i sada vidimo nego su nas ove pare malo razveselile.Sve u svemu svi smo u gubitku
  0  0
 6. Da je srece da smo ovakav sindikat imali i ranije sigurno nebi dosli do stecaja.Svaka cast sindikatu na celu sa Mladenom Krivokapicem
  0  0
 7. Cemu vakat, tome i vrijeme! E vala se nacekasmo , a pola vremena bez vidljivih razloga. Hvala rukovodstvu sindikata i svim kolegama iz firme iako mislim da vecinu ova vijest nece obradovat koliko se misli. Ipak te pare ne mogu nadomjestit gubitak firme u kojoj smo manje ili vise zivota ostavili.
  0  0

Ostavite komentar

*

code