KONAVLI: HERCEG NOVI ĆE DOBIJATI VODU IZ KONAVALA KADA BUDE PREKID DOTOKA...

KONAVLI: HERCEG NOVI ĆE DOBIJATI VODU IZ KONAVALA KADA BUDE PREKID DOTOKA SA PLATA

99
0
Podijeli

Nakon drastičnih junskih restrikcija vode u Herceg Novom, zbog remonta i zamjene postrojenja na HE Plat za očekivati je da taj posao hrvatska strana nastavi sredinom oktobra.

To znači da bi opština ponovo mogla ostati bez 450 sekundnih litara vode iz sistema Trebišnjica-Plat. Da bi ublažili problem s mogućom nestašicom predstavnici opštine Hreceg Novi i „Vodovoda i kanalizacije” sastali su se jutros u Konavlima sa predstavnicima te Općine i Konavoskog komunalnog društva.
– Razgovarano je o mogućnosti preuzimanja određene količine vode iz sistema Konavoskog komunalnog društva u periodu prekida dotoka vode sa vodostana Plat, s obzirom da su se stekli svi potrebni tehnički uslovi. Takođe je razgovarano i o mogućnosti budućih apliciranja zajedničkih projekata za IPA fondove, koji obuhvataju međugraničnu saradnju – saopštili su iz novskog „Vodovoda”.
Susret je, kako navode, protekao u radnoj i veoma korektnoj atmosferi, a održan je na najvišem nivou predstavnika obje opštine, načelnika Luke Korde i njegovog zamjenika, Boža Lasića i direktora Konavoskog komunalnog društva, Marka Glavića, na jednoj strani, te predsjednice Opštine Herceg Novi, Nataše Aćimović, predsjednika Skupštine opštine Herceg Novi, Andrije Radmana i VD direktora i tehničkog direktora DOO “Vodovod i kanalizacija” Herceg Novi, Jelene Đaković i Mića Stojanovića.

Picerija i restoran

ISPRAVNA VODA ZA PIĆE U BIJELOJ I KAMENARIMA

U proteklih sedam dana, stalnim monitoringom i analizom vode na području Bijele i Kamenara, rezultati su pokazali da su ispunjeni svi kriterijumi i parametri ispravnosti vode za piće. Takođe, analizom iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore dobijena je zvanična potvrda da je voda u potpunosti ispravna, za piće i ishranu bez prethodne termičke obrade.
Kako tvrde u tehničkoj službi novskog „Vodovoda”, od 25. juna do danas svakodnevni rezultati ispitivanja vode sa vodostana Plat i filter stanice Mojdež pokazuju izuzetan kvalitet i ispravnost vode.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code