Koncert “Gradu u čast” KUD-a “Sloga” u Dvorani Park

Koncert “Gradu u čast” KUD-a “Sloga” u Dvorani Park

0
Podijeli

Svečani koncert KUD-a “Sloga” Đenovići, u okviru obilježavanja 28. oktobra – Dana Opštine Herceg Novi, pod nazivom “Gradu u čast” održaće se u Dvorani Park, sjutra u 20 časova, kazala je za Radio Jadran predsjednica KUD “Sloga”, Ankica Vujnović.

Kako je kazala, u goste su pozvali KUD “Tekstilac” iz Bijelog Polja i KUD “Đurđevdansko kolo” iz Podgorice, koji će prvi put nastupiti u Herceg Novom.

Picerija i restoran

– Inače nam je praksa da pozivamo društva iz okruženja i naše države, koja prvi put nastupaju ovdje kod nas. Vidjećemo igre, u trajanju od nekih sat i 30 minuta, koje će pored naših gostiju izvoditi i domaćin KUD “Sloga” Đenovići, pa će gledaoci vidjeti igre iz Boke i Crne Gore, zatim igre iz Studenice, Makedonije, Šopske igre, igre iz Sandžaka, ciganske igre, igre iz Posavine, nezaboravni linđo – navodi Vujnović.

Ona je otrkila da će na ovom, jubilarnom 5. koncertu “Gradu u čast” nastupiti i najmlađi ansambl KUD-a “Sloga”, a igraće jednu od najatraktivnijih i publici najzanimljivijih igara “Igru iz Posavine”. Veterani ovog društva ove godine neće nastupiti na koncertu.
Tradicionalna večera, po završetku programa u Dvorani Park, u Domu kulture u Đenovićima očekuje sve učesnike koncerta i članove KUD “Sloga”.

– Nakon koncerta, kao i svake godine, priredićemo zajedničku večeru za sve učesnike programa, podjeliti im plakete za uspomenu na ovaj koncert i boravak u našem gradu. Ovim mi, u stvari, želimo srećan praznik Herceg Novo – zaključila je Vujnović.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code