KONCERT „HIGHWAY TRIO“ I „NEVERNIH BEBA“ POKLON GRADU ZA PRAZNIK

KONCERT „HIGHWAY TRIO“ I „NEVERNIH BEBA“ POKLON GRADU ZA PRAZNIK

257
0
Podijeli

Povodom obilježavanja Dana grada, 28. oktobra, Opština Herceg Novi organizovaće sjutra veče poklon-koncert na Trgu Nikole Đurkovića.

U mizučkom hepeningu nastupiće podgorički pop rock sastav Highway trio, kao i jedan od kultnih nosilaca rock zvuka regionalne scene – Neverne bebe. Početak koncerta predviđen je za 20 h.
Podgorički Highway trio predstavljaće Crnu Goru na sljedećem 61. Eurosongu u Švedskoj, a ovo će im biti prvi nastup u Herceg Novom. U bendu su pjevač Petar Tošić i gitaristi Marko Pešić i Luka Vojvodić. Široj javnosti postali su poznati učešćem u regionalnom takmničenju „X Factor Adria”, iz kojeg su ispali na korak do finala, ali svakako ostavili snažan utisak na članove žirija i publiku, pred kojima su svirali na svojim instrumentima i svaku kompoziciju izvodili uživo.
Highway je do sada objavio samo singl “Bar na kratko”, kojim je osvojio treće mjesto na večeri “Novih zvijezda” ovogodišnjeg izdanja Sunčanih skala, a podgorički sastav je prošlog mjeseca ozvaničio saradnju sa hrvatskom izdavačkom kućom “Menart”.
Uz ove mlade muzičare pred kojima je zasigurno perspektivna karijera, nastupiće srpski progresiv rok sastav Neverne bebe, koji već 22 godine opstaju u „estradnom galimatijasu” i ne podliježu komproimisima koje je hiperprodukcija donijela sa sobom. Frontmen benda, Milan Đurđević jedan je od onih muzičara koji tvrdoglavo i sa jednakim intenzitetom sve ove godine vodi bend ne udaljavajući ga ni za pedalj od onoga što je „kurs” ovog šestočlanog sastava. Osim prepoznatljivih i nekonvencionalnih tekstova i aranžmana, za koje je uglavnom zadužen Milan, bend je prepoznatljiv po uvijek besprijekornim vokalima, iako su se pjevačice u bendu mijenjale nekoliko puta. Posljednja promjena nastala je 2011. kada u bend mjesto Jane Šušteršić dolazi novi vokal Tijana Sretković. Uz nju bend posljednje 4 godine nastupa u sastavu: Milan Đurđević – klavijature, vokal, kompozitor, tekstopisac, aranžer i producent, Vladan Đurđević – bas gitara, Saša Ranđelović – solo gitara, Vladimir Ružičić – bubnjevi i Jelena Pudar – vokal.
„Neverne bebe” često su i rado viđen gost u Herceg Novom, jer su svojom muzikom „ovjerili” i festival „Sunčane skale”, sa kojeg imaju i dva priznanja: za najbolje rok albume – Neverne bebe III – Južno od sreće koje su dobili 2011., kao i za „Neverne bebe IV – The best of” – za koji ime je nagrada na ovom festivalu uručena 2004. U „Yacting vclub-u” 2003. nastupali su čitavo ljeto, gdje su vrhunskom svirkom svako veče kupalište punili do posljednjeg mjesta. Iza sebe imaju bezbroj koncerata i nagrada, a „lična karta” benda svakako je pjesma „Dvoje”, koja je na Radijskom festivalu 2004. proglašena i pjesmom decenije. Do sada su izdali 6 albuma, posljednji, „Praštam”, City records objavio je 2012. godine.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code