Koncert KUD “Sloga” i gostujućih ansambla “Gradu u čast”

Koncert KUD “Sloga” i gostujućih ansambla “Gradu u čast”

1112
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

kud sloga za stevana 210316 1U susret Danu opštine i u okviru obilježavanja  28. oktobra, Kulturno-umjetničko društvo “Sloga” iz Đenovići prirediće večeras koncert  u Dvorani Park. Pored izvođačkog i dječijeg ansambla “Sloge”, publici će se predstaviti i HKUD “Sveti Ante – Cim” iz Mostara, KUD “Volođa” iz Pljevalja i folklorni ansambl “Danilovgrad” iz istoimenog grada.

Gostujući u Jadranovoj emisiji “Sunčev zrak”, predsjednica KUD “Sloga”, Ankica Vujnović, najavljujući večerašnji nastup u Dvroani Park, kazala je da je želja ovog kulturno-umjetničkog društva da “Gradu u čast” bude festival, ali da za takav projekat nedostaje finansijskih sredstava.

Picerija i restoran

– Ovo je 4. put da smo mi organizatori ovog koncerta i ušli smo u zvanični program hercegnovske proslave. Drago nam je da večeras možemo da ugostimo na kratko društva iz Mostara, Danilovgrada i Pljevalja. Program će sačinjavati 10 jako dobrih, odabranih koreografija – kazala je Vujnović.

images_slike_licnosti_anica_vujnovicKUD “Sloga” na koncertu će nastupiti sa programom: “Igre iz Boke”, “Igre iz Slovenije” i “Pjesme i plesovi Posavine”. HKUD “Sveti Ante – Cim” nastupiće sa sljedećim igrama: “Igre iz Slavonije” i “Linđo”. KUD “Volođa” će se predstaviti “Igrama iz Crne Gore”, “Igrama iz Šumadije”, “Igrama Povardarja”, a folklorni ansambl “Danilovgrad” izvešće igre pod nazivima “Vrsuta” i “Leskovac”.

Pokrovitelij koncerta su Opština Herceg Novi i Herceg Fest. Ulaz u Dvoranu Park večeras je besplatan, a program počinje u 20 časova.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code