Koncert Muzičke škole – poklon Herceg Novom, za Dan nezavisnosti

Koncert Muzičke škole – poklon Herceg Novom, za Dan nezavisnosti

1
Podijeli

U koncertnoj sali Muzičke škole sinoć je upriličen tradicionalni koncert povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, 21. Maja.

Publici su se predstavili učenici škole, dobitnici zlatnih, srebrnih Lira, te specijalnih nagrada na nedavno održanom Muzičkom festivalu mladih Crne Gore.

Picerija i restoran

Direktorica škole, Nađa Karadžić kazala je da ovim koncertom učenici daju skroman doprinos obilježavanju ovog značajnog datuma:

„Sa posebnim emocijama obilježavamo ovaj datum, jedan od mnogih u crnogorskoj istoriji, na koji smo jednako ponosni. Zajednička obaveza svih nas je da čuvamo tekovine duha i nasljeđa i da koračamo sigurnim hodom ka opštem i kulturnom prosperitetu naše države“, poručila je ona.

Koncert je otvorio školski hor, tradicionalno izvodeći državnu himnu, „Oj, svijetla majska zoro“, pod dirigentskom palicom Slavice Sekulić.

Tokom koncerta učenici su izveli 19 tačaka – bile su zastupljene violine, violončela, bubnjevi, trube, klavirska dua i solo pjevanje.

Koncertu su prisustvovali  gosti, konzul Republike Hrvatske, Marjan Spahić, te župnik crkve Sv. Jeronima, don Niko Šošić.

1 komentar

  1. A dje su ovi iz opstine oni su jos u 2006 god e kuku nama sa njima kad su ovako nakaradni a sve pod plastom demokratije a jadni ne bili ne vide dalje od catare lazem dalje od Jagodine i nisu za drugo nego za ibarsku magistralu

Ostavite komentar

*

code