Koncert “Na stanici naših snova”

Koncert “Na stanici naših snova”

3
Podijeli

KUD Ilija Kišić iz Zelenike održaće sjutra veče svečani koncert „Na stanici naših snova“ u Dvorani Park. Početak koncerta najavljen je za 20 h, a besplatne karte, koje su obavezne, mogu se podići sjutra na biletarnici Dvorane Park, od 10-12 h i poslijeopodne od 17 h.

Riječ je o koncertu koji je kao tradicionalni, godišnji trebalo da bude upriličen u decembru prošle godine. Međutim, pošto je KUD ostao bez prostorija i nije imao gdje da uvježbava koreografije, koncert je morao biti pomjeren, objašnjava za Radio Jadran, umjetnički rukovodilac KUD-a, Nikola Korović.

Picerija i restoran

Kako je naveo, program će trajati sat i 15 min, tokom kojih će nastupiti 4 grupe KUD-a. Biće zastupljene igre iz Crne Gore i zemalja okruženja:

– Predstavićemo igre iz Boke, Crne Gore, Srbije, kosovoskog pomoravlja i Slavonije, a nastupiće tri grupe  i „veterani“. Publika će vidjeti prvi ansambl, pripremni i pionirski ansambl i tzv „veterane“ – precizirao je Korović.

Očekuje se da sala bude ispunjena do posljednjeg mjesta. Stoga bi danas trebalo da dogovore još jedan koncert za nedjelju veče. Kapacitet sale je oko 400 mjesta, a njihove koncerte posjećuje uvijek do 600 Novljana, primjećuje Korović. Ukoliko JUK Herceg Fest ne bude mogao da im ustupi salu i u nedjelju, on najavljuje novo druženje drugom prilikom.

Veliki problem u radu društva je nedostatak stalnih prostorija, jer mijenjanje lokacija, te seljenje opreme i kostima uslovilo je da mnogi članovi odustanu od angažmana. Ipak, lokalna uprava privremeno im je izašla u susret, navodi Korović:

– Sadašnji predstavnici Opštine su nam izašli u susret i dali na korišćenje salu koju je nekad koristio Umjetnički centar As. To je neko privremeno rješenje, dok nam se ne obezbijedi parohijski dom u Zelenici. Ovom prilikom apelujem na sve koji imaju bilo kakvo rješnje da nam se jave, mi smo za svaku saradnju. Jer,okupljamo 100 – 120 djece i to seljakanje tamo-ovamo nam ne ide na ruku. Mnogi nas zbog toga napuste – žali se Korović.

U KUD-u, ipak, vrijedno rade i uvježbavaju koreografije, pošto su već nekoliko godina angažovani u hotelima Delfin i Park u Bijeloj, a od ove godine goste će pozdraviti igrom i u hotelu Hunguest Sun resort na Toploj. Ukoliko uspiju da obezbijede sredstva, planiraju uobičajeno putovanje početkom septembra, mada još uvijek destinaciju nijesu odredili.

3 Komentari

  1. Svaka cast ovom mladom covjeku,koji pored svojih svakodnevnih obaveza,uspijeva da okupi ovoliki broj djece i skloni ih sa ulice i sacuva od svake vrste poroka.To je jedno zdravo druzenje i rjesenje za roditelje da im djeca ne krenu stranputicom.Da nam je vise ovako dobrih i pozrtvovanih momaka,Nikola je jedan i neponovljiv i zelim im svaku srecu i uspijeh u daljem radu.Koncert je bio vise nego uspijesan,cista desetka nego sto!!!!!!To Nidzo,vri ste!!!!!

  2. Da je nekim zemljama ovakav dragulj, brzo bi im našli prostor.Škola, MZ, sala za fizičko i sl.
    A kod nas se potucaju od nemila do nedraga.
    A političari toliko izjedoše za jedan ručak.

    23

Ostavite komentar

*

code