KONCERT PIVA JAZZ TRIA U INSTITUTU IGALO

KONCERT PIVA JAZZ TRIA U INSTITUTU IGALO

0
Podijeli

Povodom obilježavanja Svjetskog dana jazz-a, u kongresnoj sali Instituta Igalo, biće večeras upriličen koncert PIVA JAZZ TRIA Šuleta Jovovića i hercegnovskog džeziste prof Dragana Đorđevića.

Koncert organizuje Muzička škola Herceg Novi u saradnji sa NVO prof Đorđevića “Zvjezdana prašina”. Početak koncerta najavljen je za 20 h, a cijena ulaznice je 5 eura.
Direktorica Muzičke škole Nada Karadžić podsjeća da se Svjetski dan jazz-a svake godine obilježava u koncertnoj Sali škole, međutim ove godine, zbog Muzičkog festivala mladih koji će biti okončan danas, nijesu imali slobodnu salu, pa je koncert zbog toga “izmješten” u Institut.
Inače, učenici Muzičke škole iz klase prof Irene Mijušković, klavirski duo Mila i Robert Moris, učestvovaće od sjutra na prestižnom internacionalnom takmičenju u Rimu “Primus Clavis”, koje se održava od 1.-5. maja.
“To je ujedno i prvi put da se hercegnovska škola “predstavlja” na ovom takmičenju. Za to je zaslužna prof Mijušković i njeni mali đaci, kojima su “preporuka” bila osvojena prva mjesta na takmičenju “Davorin Jenko” u Beogradu, u februaru”, podsjeća Karadžićka.
Žiri na takmičenju “Davorin Jenko” preporučilo je prof Mijušković da odvede djecu na takmičenje u Rim, koje je izuzetno priznato u Evropi. U Rim putuje i nekoliko učenika iz Podgorice. U Muzičkoj školi se jako raduju nastupu 2. maja u Italiji i nadaju se nagradama.
Mila i Robert Moris osvojili su u junu prošle godine i specijalnu nagradu na takmičenju “Ohridski biseri” u Ohridu. Odlazak u Rim “podržala” je Opština Herceg Novi i sponzori.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code