KONCERT PROFESORA MUZIČKE ŠKOLE U ČAST GRADU – BRIŽLJIVO PRIPREMLJEN I IZVEDEN

KONCERT PROFESORA MUZIČKE ŠKOLE U ČAST GRADU – BRIŽLJIVO PRIPREMLJEN I IZVEDEN

561
0
Podijeli

Sudeći po aplauzima i “podršci” publike, brižljivo biran program i besprijekorno izvedene kompozicije, bile su pun pogodak na svečanom koncertu povodom Dana opštine, kojeg su sinoć priredili profesori Muzičke škole Herceg Novi.

Tokom jednočasnovnog muziciranja, publika je bila u prilici da uživa u skoro svim žanrovima, ali i instrumentima kojima škola raspolaže – od klasike, preko prearanžiranih izvornih pjesama do džeza, uz “podršku” klavira, gitara, bubnjeva, pa čak i trube. Uz stalne profesore, nastupila su i tri gostujuća iz Muzičke škole Nikšić.
Reakcije posjetilaca bile su ujednačene od početka do kraja koncerta i jako je teško napraviti “selekciju” između solo i grupnih tački, jer je svaku kompoziciju publika ispratila aplauzom.
Ipak, kako se činilo, posebnu “naklonost” svojim solo nastupima zavrijedili su profesori klavira Đuro Poznanović, Nives Nenadović i Jovanka Veljović, zatim duo gitara Aleksandar Bubanja i Slobodan Bogdanović. Poslasticu za kraj priredio je kvartet u sastavu Jovanka Veljović – klavir, Miloš Mićunović (Nk) – bubnjevi, Dragomir Đorđević (bas gitara) i Stefan Bjeletić (Nk) – truba, koji su odsvirali dvije kompozicije – “Take five” (All Jarreu) i “Cheek to cheek” (Frank Sinatra).
Zadovoljstvo još jednim uspješnim koncertom nije krila ni direktorica škole Nada Karadžić, koja je, kako kaže ponosna na svoj kolektiv i ljude sa kojima nastoji da njeguje u ovom gradu sve muzičke žanrove.
– Prezadovoljna sam zaista, jer riječ je o relativno mladim profesorima, koji kroz koncerte afirmišu ne samo sebe, već i školu. Drago mi je što smo i ove godine upriličili ovaj koncert, a koliko to naši sugrađani priznaju, dovoljno govore pohvale. Oni vide koliko volimo ovaj grad i školu i koliko želimo da doprinesemo tom kulturnom boljitku grada. Međutim, sa ovoga koncerta želimo da pošaljemo i poruku, budući da će se u Briselu odlučivati da li će Herceg Novi dobiti titulu prijestonice kulture, da Herceg Novi zaista zaslužuje tu titulu i nadam se da će Muzička škola u tom projektu zauzeti mjesto koje zaslužuje”, poručila je Karadžićka.
No, uprkos programu koji se pripremao posljednjih mjesec, koncertna sala sinoć nije bila ispunjena, kako to obično bude. Nije došao ni niko od predstavnika lokalne samouprave, iako je koncert ušao u zvaničan program proslave Dana grada. Karadžićka žali zbog toiga ali ocjenjuje:
“Onaj ko zaista voli ovu vrstu muzike i ko cijeni napore ove škole i proferosra, doći će bez obzira na vremenske uslove ili nešto drugo. Pored toga, sasvim sam sigurna da to profesore nije demotivisalo, već naprotiv. Oni koji su bili nesumnjivo su uživali, oni koji nisu propustili su mnogo, ali vjerujem da će se i o ovom koncertu pričati dugo”, kazala je Karadžićka.
U nastavku školskih aktivnosti biće interni časovi, a uskoro kreću i pripreme za svečani tradicionalni novogodišnji koncert, na kojem će svirati učenici. Osim toga, u Muzičkoj školi orjentisani su i na realizaciju prvog mjuzikla, “Rade Tomov”, za koji su libreto napisale spisateljica Bosiljka Pušić i dramaturškinja Marija Čolpa.
“Biće to nešto novo i za ovu školu, ali i za grad i državu. Nastojaćemo da ostvarimo saradnju sa privatnom Muzičkom školom “Andre Navara” iz Podgorice, ili drugim školama pa čak i Muzičkom akademijom. Jer, svjedoci smo svi da je ova škola posljednjih godina učinila mnogo na inoviranju ne samo objekta, već i programskom smislu, a akcenat je svakako na nekoliko vrlo uspješnih festivala i takmičenja. Ambicije su nam da Evropa “čuje” za nas, i radiću intenzivno zajedno sa mojim kolegama na tome”, istakla je Karadžićka.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code