Koncert studenata Muzičke akademije sa Cetinja večeras u crkvi Sv. Jeronima

Koncert studenata Muzičke akademije sa Cetinja večeras u crkvi Sv. Jeronima

649
2
Podijeli

Bozicni koncert muzicka 231215Studenti Muzičke akademije sa Cetinja nastupiće ponovo večeras u Herceg Novom.
Riječ je o „drugom dijelu“ Božićnog koncerta, koji će biti upriličen u crkvi Sv. Jeronima, a početak je najavljen za 19 h.
Osim solista i kamernih sastava, nastupiće i mješoviti hor akademije, kojim diriguje Aleksandra Knežević.
Biće izvedena djela Baha, Hendla, Telemana, Mocarta, Rosinija, na klaviru, čembalu, flauti, violini, violončelu, čembalu.
Predstaviće se učenici iz klasa profesora Marije Đurđević Ilić, Alekseja Molčanova, Nataše Popović.
Koncert organizuje Muzička škola Herceg Novi, kako bi se na ovaj način prevashodno podsticala saradnja muzičkih centara Crne Gore, ali i kako bi Novljani imali priliku da vide i čuju nešto novo, kazala je ranije direktorica škole, Nada Karadžić.
„Jako mi je drago da smo ostvarili saradnju sa jednom takvom institucijom kulture u Crnoj Gori, koja uživa veliki kredibilitet u državi. Muzička akdemija sa Cetinja kreira muzički život na evropskom nivou, i okupili smo se oko zajedničkog cilja i ideje – a to je promovisanje klasične muzike. Nadam se da ćemo imati prilike da ugostimo i njihov orkestar sljedeće godine, i već radim na tome, i smatram da je ovo veliki pomak za našu školu“, kazala je Karadžićka.
Posljednji koncert u Muzičkoj školi Herceg Novi biće priređen 28. decembra, a riječ je o velikom, tradicionalnom Novogodišnjem koncertu, na kojem će nastupiti učenici škole.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code