KONCERT ŠVEĐANINA, ADAMA EVALDA, SJUTRA U HERCEG NOVOM

KONCERT ŠVEĐANINA, ADAMA EVALDA, SJUTRA U HERCEG NOVOM

72
0
Podijeli

Na velikoj svjetskoj turneji, u okviru koje će ove godine obići 38 gradova na tri kontinenta, švedski pjevač i kompozitor Adam Evald, 5. maja gostovaće i u Herceg Novom.

Evald je već boravio prošle godine u ovom gradu, ali je tada nastupio bez orkestra. Međutim, zbog ostvarenog odličnog kontakta sa publikom odlučio je da Herceg Novi uvrsti u ovogodišnju turneju koju je počeo 10. aprila koncertom u St. Petersburgu.
Zato će se sjutra na bini dvorane Park , ovaj Šveđanin, koji živi i radi u Berlinu, hercegnovskoj i bokeljskoj publici predstaviti sa kompletnim orkestrom – violina, violončelo, kontrabas i klavir.
Adam Evald je prvi nastup sa orkestrom održao 2012. godine, nakon čega je na četiri kontinenta u više od dvadeset zemalja održao više od 150 koncerata. Njegovu muziku, kritičari i publika, karaktrišu kao vrlo iskrenu, melanholičnu, nabijenu emocijama, a komponovana je za male orkestre.
– Za muziku ne postoje nikakve granice, ni državne niti idejne. Stoga, kao što me ne može niko ograničiti dok stvaram svoju muziku, ne može se ni muzika ograničiti samo na jedan predio ili zemlju. Bez obzira što sam Šveđanin, moja scena, ali i svakog drugog umjetnika, može i treba da bude cijeli svijet, poručuje Evald.
Koncert na kojem će nastupiti i dvije predgrupe, počinje u 19 časova, a prije koncerta u foajeu dvorane Park biće otvorena i izložba radova mlade ruske vizuelne umjetnice, Maše Bender. Radovi ove multimedijalne umjetnice iz St. Petersburga, su kombinacije grafika, fotografija i video uradaka, kojima, kako ona voli da kaže, prikazuje neku vrstu kraja svijeta posmatranog iz vazduha. Maša Bender je diplomirala na umjetničkoj akademiji u Berlinu gdje sada živi i stvara.
Ulaznice za ovaj značajan kulturni događaj mogu se nabaviti na blagajni Dvorane park, u hercegnovskom Ruskom kulturnom centru, ili putem telefona 068 873641. Koštaju 4,5 i 6 eura u zavisnosti od mjesta, a organizator je ruski umjetnik Evgen Popov (facebook.com/groups/monteboka/) koji živi i radi u Herceg Novom.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code