Koncert u Muzičkoj školi: Učenici i profesori prevazišli sami sebe

Koncert u Muzičkoj školi: Učenici i profesori prevazišli sami sebe

3161
6
Podijeli

Još jedan koncert za pamćenje priredili su sinoć učenici i profesori Muzičke škole u Herceg Novom, proslavljajuči nedavno dobijenu nagradu za kvalitet na Međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi” u Novom Sadu.

Publika koja ne propušta koncerte u ovoj školi naviknuta je da očekuje samo najbolje, svaki put nešto novo i drugačije. No, sudeći prema reakcijama nakon koncerta, kao i prepunoj Knjizi utisaka, učenici i profesori ovog puta prevazišli su sebe.

Picerija i restoran

Tematski, koncertom je obuhvaćeno nekoliko stvaralačkih epoha – od baroka, klasicizma, romantizma, do djela savremenih kompozitora. Uz to, prednost je data duvačkim i žičanim instrumentima, budući da na većini koncerata neizbježno dominiraju klavirske kompozicije. Nastupilo je i nekoliko mladih solo pjevača.

Raznovrstan program bio je podijeljen u dvije cjeline, pa su tako u prvom dijelu koncerta nastupali đaci, dok su se u drugom predstavili profesori.

Koncertom su dominirala dva nastupa, koja su zavrijedila i najveći aplauz publike. Prvi, malog orkestra violina, kojim “rukovode” profesorice Jelena i Anita Popović. Oni su za sinoćnji nastup izabrali Kovaržikov “Svečani marš”.

No, kao i na svakom koncertu ove škole, ono najbolje došlo je na kraju. Fantastičan audio vizuelni performans, zaokružen je izvođenjem ruske narodne pjesme “Ochi charnie”, za koji je aranžman uradila profesorica klavira Jovanka Veljović, koja je i korepetirala zajedno sa prof Jelenom i Anitom Popović na violinama. Prodorni glasovi profesora, solo pjevača, sopranistice Jovane Ražnatović i baritona Stevana Tomaševića “presijecali” su salu, a perfektno sinhronizovano vokalno i instrumentalno izvođenje “opilo” je prisutne. Stoga su nekoliko puta “prekidani” i nagrađivani aplauzom, zbog intenzivnog utiska koji su ostavili na publiku.

Opšti utisak nakon koncerta bio je da svaka nagrada dodijeljena ovoj školi, koja uskoro treba da proslavi skoro sedam decenija rada, je apsolutno opravdana, te da budući instrumentalisti ili solo pjevači u ovdašnjim profesorima imaju itekako stameno početno obrazovanje, koje će sjutra iznjedriti možda nekog novog Borisa Kraljevića, Darinku Matić Marović ili Brunu Špiler.

6 Komentari

  1. Koncert je bio za pamcenje. Svaka cast svima ali poslednja tacka je bila najbolja. Moram da istaknem divu i umjetnicu Jovanu Mustur na koju svi Novljani treba da budu ponosni. Prelijepa i otmena dama koja ima andjeoski glas. Jovana sve pohvale, i svaka cast

  2. Meni licno najbolji su bili solo pjevaci prof. Stevana Tomasevica.Izvaredni glasovi od te tri djevojke bravo! Ps svi su bili fantasticni da se zna.

  3. Prelijepo veče, još jedan koncert za pamćenje , raznovrstan program i zaslužno priznaje direktorici Nadji ,profesorima i učenicima , bez sumnje bit će još priznanja ….

    12

Ostavite komentar

*

code