KONCERT U PRASKOZORJE: TVRĐAVA FORTE MARE POSTAJE NOVI KULTURNI POLIGON HERCEG NOVOG

KONCERT U PRASKOZORJE: TVRĐAVA FORTE MARE POSTAJE NOVI KULTURNI POLIGON HERCEG NOVOG

143
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Na dan kada kalendarski počinje ljeto, 21. juna ekskluzivnim i čudnim koncertom, u samo svitanje, biće otvorena tvrđava Forte mare u Herceg Novom.

– Izračunaćemo tačno vrijeme kada prvi sunčani zrak padne na Forte Mare, počeće koncert Jele Čelo i gudačkog kvarteta, sa repertoarom od klasike do roka. Nakon toga će nam gost biti Simo Trebješanin sa poetsko-nježnim kabaretskim programom i imaćemo promociju knjige prof Lazara Seferovića – najavio je v.d. direktor JUK Herceg Fest Stevan Koprivica.
Da se Novljani koji su posljednjih godina postali uspješni izvan svoga grada ne zaboravljaju njegove vrijednosti i potrebe potvrđuje i donacija za Forte Mare:
– Upravo su dopremljeni reflektori, koji su donacija Darka Budeča, Novljanina, koji je uspješan biznismen u Beogradu i vlasnik firme “Bek”. Ovih dana zahvaljujući reflektorima i drugim programima vratićemo stari sjaj tvrđavi. To je bio naš zadatak, možda smo posljednjih mjesec malo smanjili programe u Herceg festu, ali smo se pozabavili boljom organizacijom rada – kazao je Koprivica.
On je najavio i aktivnosti u kući Iva Andrića na Toploj, gdje će biti centar filmskog festivala, ali je najvažnije aktiviranje tvrđave Forte Mare, koje će i dalje biti ljetnji bioskop, ali i pozorišna i muzička scena.
U toku je uklanjanje skele sa tvrđave Forte Mare kojom je “okovao” ulaz investitor Aleksandar Beljakov. Njegov preduzimač je obećao da će to biti završeno do 5. juna, naglašava Koprivica. Onda će i tokom dana Forte Mare, kao i Kanli kula biti otvorena za posjetioce.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code