Koncesije za detaljna istraživanja i eksploataciju kamena na Sitnici

Koncesije za detaljna istraživanja i eksploataciju kamena na Sitnici

979
1
Podijeli

images_slike_ilustracija_kamenolom_ilust
Ilustracija

Ministarstvo ekonomije raspisalo je oglas za investitore zainteresovane za dodjelu koncesije za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju mineralnih sirovina lokaliteta Sitnica u Opštini Herceg Novi i Stola u Danilovgradu.

Zainteresovani, u narednih 30 dana, ponude mogu dostavljati za dodjelu koncesija za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju pojave tehničko-građevinskog kamena u hercegnovskoj Sitnici, odnosno arhitektonsko-građevinskog ili ukrasnog kamena u Stolima u Opštini Danilovgrad.

Picerija i restoran

 

Sitnica se, kako se navodi u javnom pozivu, nalazi pored regionalnog puta Herceg Novi-Trebinje, na udaljenosti od oko 12 kilometara (km) vazdušne linije, odnosno, 17 km od Herceg Novog u pravcu sjeverozapada.

 

Na tom prostoru rađena su samo osnovna geološka istraživanja koja su pokazala da teren izgrađuju karbonatni sedimenti, odnosno krečnjaci, rjeđe dolomiti, mezozojske starosti, predstavljeni slojevitim, debeloslojevitim, rjeđe bankovitim krečnjacima, blijedo žućkastosmeđe boje.

“Koncesija za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju daje se na period od 22 godine, i to po jedna godina za detaljna geološka istraživanja, odnosno izradu rudarske dokumentacije, i 20 godina za eksploataciju”, precizira se, pored ostalog, u pozivu.

Koncesiona naknada za eksploataciju mineralne sirovine sastoji se iz nepromjenjivog stalnog dijela naknade i promjenjivog. Minimalni iznos stalnog dijela koncesione naknade za period od 20 godina iznosi 504 hiljade eura, odnosno 25,2 hiljade eura godišnje.

1 komentar

  1. Taj put je vec nagrdjen od strane preteskih kamiona koji odvoze kamen za Herceg Novi. Mogu zamisliti kako ca put izgledati kada se eksploatacija poveca nekoliko puta. Ali to izgleda nije nicija briga!
    0    0

Ostavite komentar

*

code