„KONEKŠN LOST“, HERCEGNOVSKA NOĆ KULTURE – DRUGA KLIMATSKA ZONA, 17. I 18....

„KONEKŠN LOST“, HERCEGNOVSKA NOĆ KULTURE – DRUGA KLIMATSKA ZONA, 17. I 18. JULA

96
0
Podijeli

Ovogodišnja 6. Noć kulture biće održana u dva izdanja, prvi put u Igalu 17. jula i u Herceg Novom, 18. jula, na 15 lokacija.

Manifestacija će biti održana u saradnji sa JUK Herceg Festom. Pokrovitelj Noći kulture je opština Herceg Novi,  za koju je Ministarstvo kulture izdvojilo 2.000 eura. Kompletnu idejnu i izvršnu organizaciju obavlja NVO udruženje „Furešti” u saradnji sa Herceg Festom i Turističkom organizacijom iz Herceg Novog.
“Kada bi noć kulture bila holivudski blokbaster, bio bi to poludjeli Maks – autoput bjesa, viđen 3D naočarama. Ovaj filmski hit, vraća nas iskonu, prirodi, porodici, stvarima na koje smo zaboravili, a koje će možda teško biti vraćene. Kada bi noć kulture bila super heroj, bila bi Supermen, ne, dva superheroja, Supermen i Betmen, koji se uskoro udružuju u borbi za spas čovječanstva i vraćaju u još jednom poučnom filmskom hitu” – rekla je najavljujuću manifestaciju organizatorka Vladana Kosić.
Ona je pozvala posjetioce Noći kulture da uživaju u stvarima koje su takve kakvima su prikazane, bez potrebe za metaforom i teškim slojevitim značenjima.
“Sve je baš kako izgleda, sve je tako kako piše u vodiču Noći kulture koja ove godine poručuje da ugasite mobilne telefone, jer niko ne treba da vas zove, jer je linija izgubljena. Vaš mobilni operater javlja da ste u drugoj klimatskoj zoni, niste dostupni i veza se prekida”.
Sadržaji na kulturnim punktovima su aktivni od 21 h, osim ako drugačije nije naznačeno u vodiču/programu. Vodiči se nalaze na svim lokacijama Noći kulture i na punktovima Turističke organizacije Herceg Novi.
Za sjutra u 21 sat planirana je izložba Vajarski izraz u terakoti, TERRA FANTASIA koja će biti otvorena u Gradskom muzeju MIRKO KOMNENOVIĆ. Izlažu Nada Kažić, Tijana Liščević, Vana Prelević, Nikolina Zuber, Ana Miljkovac, Jelena Pavićević, Ivana Radovanović, Jovana Vujović, Adin Rastoder, Milija Stojanović. Izložbu će otvoriti istoričarka umjetnosti Nataša Nikčević.
U SPA GALERIJI Instituta u 22.30 h, biće izloženi radovi iz opusa NAODA ZORIĆA povodom 25 godina umjetnikovog djelovanja. Planiran je besplatan obilazak TITOVE VILE, a tačno u ponoć nastupiće vokalna solistkinja, sopran VJERA ADŽIĆ uz klavirsku pratnju prof. JOVANKE VELJOVIĆ, koja će izvesti kolaž omiljenih Titovih numera.
Za 18. jul u Noći kulture biće od 19 do 21 čas biće otvoren Dom starog kapetana u Baošićima i dostupan svima koji budu željeli da ga posjete.
U Galeriji Josip Bepo Benković, u 21 čas nakon svečanog otvaranja manifestacije biće priređenja i izložba samoukog slikara Marka Dende iz Igala, koju će otvoriti v.d. direktorica gradske Turističke organizacije Bojana Blagojević, a Dendi će prigodne riječi uputiti novinar Minja Bojanić.
Slijedi obilazak Ateljea Luke Tomanovića, izložba Slikarski iskaz Marice Kuznjecov Boljević u galeriji SUE RYDER, Retrospektiva video radova Nataše Teofilović na TVRĐAVi FORTE MARE, zatim program Ikonopis kao ljubav u ateljeu DRAGICE KOSIĆ, druženje sa Nikolom Malovićem, aktuelnim laureatom nagrada Borisav Stanković, Pečat vremena i Branko Ćopić, takođe su dio programa Noći kulture.
U Galeriji Spinaker biće postavljena izložba djela iz fundusa.
Galerija Luča, povodom 25 godina postojanja, pravi svojevrsnu retrospekciju svog rada sa djelima više od 50 autora.
Međunarodni festival DANI MUZIKE u Noći kulture poklanja publici koncert na kome će nastupiti YOUNG JU LEE, violina (Južna Koreja), GIUP SUNG, flauta (Južna Koreja), VEDRANA KOVAČ, klavir (Hrvatska/CG) a izvodiće djela Baha, Čajkovskog, Frolova i Doplera…
Izložba fotografija, putopis Darije Bogdanović i Otiskivanje predmeta iz Etnografskog muzeja / Ivan Stanić, biće otvorena u foajeu Dvorane Park.
Prva hercegnovska Noć kulture održana u julu 2010. godine i to od 20 h do ranih jutarnjih časova, u organizaciji udruženja Furešti. Obuhvatila je 24 lokacije i zabilježila oko 10.000 posjeta galerijama, ateljeima i ostalim lokacijama.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code