Konferencija o prekograničnoj saradnji u Palmon Bay-u

Konferencija o prekograničnoj saradnji u Palmon Bay-u

910
0
Podijeli

herceg novi 33Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija i Fondacija Konrad Adenauer u saradnji sa Opštinom Herceg Novi organizovaće u četvrtak i petak konferenciju ,,Prekogranična saradnja: Mogućnosti zajedničkog djelovanja na tromeđi Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine“, u hotelu „Palmon bay“ u Igalu.

Konferencija će, kako je najavljeno, okupiti nacionalne koordinatore za IPU iz regiona, predstavnike opština i korisnike projekata.

Picerija i restoran

Cilj je predstavljanje uspješnih primjera prekogranične saradnje iz programskog perioda 2007-2013, kao i informisanje potencijalnih korisnika o mogućnostima finansiranja u okviru IPE II 2014-2020, posebno u sklopu novog trilateralnog programa Hrvatska-Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Skup će biti prilika za sagledavanje potencijala Neumske inicijative, kroz predstavljanje dosadašnjih rezultata i razmatranje mogućnosti finansiranja projekata opština na tromeđi Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na konferenciji će učestvovati državni sekretar za evropske integracije i nacionalni koordinator za IPU, Aleksandar Andrija Pejović, predsjednica opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović i šef Fondacije Konrad Adenauer za Crnu Goru,  Norbert Berkman Dirkes.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code