Konjević: Požar se širi prema Krašićima, moguća evakuacija

Konjević: Požar se širi prema Krašićima, moguća evakuacija

14
Podijeli

Naselje Đuraševići je odbranjeno od požara, a požar se proširio prema Krašićima, gdje je kritično i evakuacija nije isključena, kaže nam potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević.

Prema njegovim riječima, hercegnovski vatrogasci trenutno su na Zabrđu, gdje nastoje da sa mještanima lokalizuju požar. U akciju su ponovo uključena i dva mala aviona koji su pomagali i juče, međutim prema njegovim riječima, njihova pomoć je neznatna, jer zbog visine plamena ne mogu prići bliže žarištu, i dok voda iz rezervoara stigne do žarišta, pretvori se u prah.

Picerija i restoran

“Stanovništvo je pomalo u panici, ali ih ohrabrujemo. Tehnike za sada ne fali. Tivatski vatrogasci su raspoređeni u Krašićima. Načelnik tivatske Službe zaštite Zoran Barbić naredio je evakuaciju dijela Krašića, ali mi još nijesmo donijeli takvu odluku, jer je vatra zaobišla malo Zabrđe, i mislimo da se možemo sa njom izboriti”, kaže Konjević.

On je dodao da je sa Škvera upućeno već desetak dobrovoljaca, ali se ni ljudstvo ne smije gomilati jer su prolazi na Luštici uski i teško prohodni.

Ukoliko bude bila neophodna ponovna evakuacija, Konjević kaže da postoji mogućnost da se ugroženi evakuišu na Rosama, ali za sada su svi izgledi da to neće biti neophodno.

Osim novskih, tivatskih i kotorskih vatrogasaca, na Luštici su još DVD Krtoli i Perast, kao i pripadnici Vojske Crne Gore, uz vatrogasce sa sjevera Crne Gore koji su sinoć stigli iz Rožaja i Pljevalja.

14 Komentari

  • kako ces primjetit kad nisi tamo? mica nosi i gasi i vuce crijeva, a radio bi to i da nema funkciju koji ima. tako da sjedi dje si mudrice

   16
   4
 1. Jeste smišljena organizacija,svi to znamo.A znaće se i Ko .Dosta je više podjela,svi smo isti kad pritisne nevolja,vide li to oni koji narod dijele u razne grupe .

  14
 2. Bravo za Konjevića,bez obzira koja je partija,takvi bi svi trebali da budu,prvo ljudi i dobri radnici kojima ništa nije teško.Lako je držat priče,na muci se poznaju junaci,ali od političara ih je malo na Lušticu sad.

  26
  7
 3. Nekoliko noći prije požara na Luštici vidio sam iz barke noću dronove iznad Luštice.
  Vidio sam ih i danju sa terase moje kuće.
  Nije li to pokazatelj da su požari namjerno izazvani i da iza ovog haosa stoji smišljena i dobra organizacija.

  28
  7

Ostavite komentar

*

code