Konkurs za mlade likovnjake i literate na temu “Duvan–opasnost za razvoj“

Konkurs za mlade likovnjake i literate na temu “Duvan–opasnost za razvoj“

794
0
Podijeli

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica tradicionalno i ove godine  organizuje 16.nagradni Konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.

 

Stalni povod Konkursa je Svjetski dan borbe protiv pušenja – 31.maj, za koji je SZO odredila temu „Duvan -opasnost za razvoj”(World No Tobacco Day – 31.May 2017: „Tobacco – a threat to development”).

Picerija i restoran

– Ovo predstavlja apel, ne samo za ovaj dan, nego i način u borbi za smanjenje pušenja u svijetu tokom cijele 2017. godine. Tema našeg ovogodišnjeg Konkursa, kako za likovne, tako i za literarne radove je: „Molimo mame i tate da ne puše, jer nas dimom guše”-navode iz CDPR.

Likovni radovi moraju biti rađeni na formatu bloka broj 5 (pet), a tehnika rada je dozvoljena svim mogućim likovnim sredstvima, dok bi literarni radovi trebalo da budu napisani najduže na dvije stranice.

Radove na Konkurs koji je otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda naših osnovnih škola, treba slati do 15.maja na adresu: JU Dječji savez Podgorica – ulica Bokeška br.2, 81000 Podgorica.

Tročlani žiri će u petak 19.maja  odabrati po tri najbolja rada iz obje oblasti i nagraditi ih, s tim što je prva nagrada za mlade likovnjake i literate sedmodnevni boravak u Odmaralištu Dječjeg saveza Podgorice na Veruši.

Nagrade za druga i treća mjesta, kao i specijalne nagrade i pohvale najboljima u obje konkurencije, obezbjedilo je CDPR u vidu kompleta CD-a i knjiga. Nagrade će biti dodijeljene na izložbi najboljih i izabranih radova, koja je predviđena da bude održana na  Svjetski dan borbe protiv pušenja u jednom od izložbenih prostora u Podgorici.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code