KONKURS ZA UPIS U VRTIĆE TRAJAĆE 15 DANA

KONKURS ZA UPIS U VRTIĆE TRAJAĆE 15 DANA

77
0
Podijeli

Javne predškolske ustanove u svim crnogorskim opštinama raspisaće sjutra konkurs za upis djece za narednu školsku godinu, koji će biti otvoren 15 dana, najavljeno je iz Ministarstva prosvjete.

Konkurs će biti raspisan za primarne – cjelodnevne programe od šest do 17 sati i za kraći odnosno program pripreme djece za osnovnu školu koji traje dva sata, od 17 do 19 sati, za djecu od pet godina do polaska u osnovnu školu. U taj program ne mogu biti uključena djeca koja pohađaju cjelodnevne primarne programe.
Roditelji djece koja su već upisana ove školske godine nastaviće da idu i naredne, ali treba da podnesu zahtjev za upis vaspitaču u vaspitnoj jedinici, odnosno grupi u kojoj je dijete boravilo, sa potrebnom dokumentacijom, ako je došlo do izmjena.
Za djecu koja do kraja ove godine pune šest godina, a nijesu se upisala u prvi razred osnovne škole, neophodno je da roditelji dostave odluku Komisije osnovne škole o odlaganju početka školovanja.
Prilikom upisa u predškolsku ustanovu na primarni-cjelodnevni program potrebno je priložiti, popunjen zahtjev za upis djeteta koji se dobija na šalteru ustanove, izvod iz matične knjige rođenih (za djecu koja se prvi put upisuju), potvrde o zaposlenju roditelja, za korisnike materijalnog obezbjeđenja porodice – potvrda iz Centra za socijalni rad, za samohrane roditelje – izvod iz matične knjige umrlih ili drugi dokaz koji potvrđuje taj status.
Za djecu sa smetnjama, teškoćama u razvoju treba priložiti rješenje o usmjerenju u posebni obrazovni program.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code