Konstituisan kotorski parlament bez predloga za predsjednika Skupštine

Konstituisan kotorski parlament bez predloga za predsjednika Skupštine

1212
2
Podijeli

Nakon lokalnih izbora 16. oktobra, danas je konstituisan novi saziv SO Kotor sa 33 odbornika. Skuptšinom je predsjedavao najstariji odbornik dr Branko Baćo Ivanović iz SNP-a.

so-kotor-0711Potvrđen je izvještaj OIK-a o sprovedenim izborima, koga je podnio predsjendik Petar Abramović. Tako je DPS osvojio 12 mandata, DF i Demokrate po 5, SNP i SDP po tri, SD 2, a LP, HGI I URA po jedan mandat.

Picerija i restoran

Uprkos dogovorima opozicije porteklih dana, nije bilo predloga za predsjednika SO, što znači da opozicione stranke koje su osvojile 17 mandata, nastavljaju dogovor sa mogućim koalicionim partnerima oko vlasti.

Skupština je prekinuta dok se ne postigne dogovor, a nakon Sjednice dr Baćo Ivanović potvrdio je da su se juče sastali i sa SDP-om. Međutim, iz njegove partije SNP-a, ne odustaju od zahtjeva da je moguć koalicioni dogovor sa SDP-om samo ukoliko kadrovi te partije podnesu ostavke na dosadašnje funkcije u kotorskoj vlasti sa DPS-om:

– SDP je ovog momenta još u foteljama sa DPS-om u Kotoru, iako kažu da im je prestao mandat. Molili smo ih da u tom slučaju podnesu ostavke, ali nekome je izgleda puno draga fotelja, kazao je Ivanović.

Na pitanje je li moguća koalicija DPS – SNP, Ivanović je kazao da o tome još nijesu razgovarali, ali jesu razmišljali.

Predsjednik OO DPS Željko Aprcović, kazao je da je ta partija pobjednik izbora, ali se ipak ne može ponašati kao pobjednik jer u ovom momentu ne može formirati vlast:

– U toku je dogovor opozicije i DPS ne može da se određuje prema mogućim koalicionim partnerima. Suigurno je da razmišljamo o onima sa kojima bismo imali zajednički interes i najbliže programe u interesu Kotora. Tek poslije dogovora opozicije, možemo poslati naše ponude, istakao je Aprcović.

On nije potvrdio niti odbio informacije da je moguća koalicija DPS – SNP, ili DPS – SDP.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code