KONZERVACIJA GRADILIŠTA KOLEKTORA TEK NAKON SASTANKA SA KFW BANKOM

KONZERVACIJA GRADILIŠTA KOLEKTORA TEK NAKON SASTANKA SA KFW BANKOM

142
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Iako je najavljeno da će nakon potpisivanja ankesa ugovora sa kompanijom Mas Gintaš, oni biti ti koji će završiti konzerviranje kolektora duž novske obale i vraćanje sve u prvobitno stanje, to se nije dogodlilo.

Radove je po ankesu ugvora ovaj turski izvođač trebalo juče da započne sa 7 ekipa i velikim brojem radnika u dvije ili tri smjene. Pouzdano ali nezvanično Radio Jadran saznanje da je razlog tome najavljeni dolazak predstavnika KFW banke u Herceg Novi 26.maja, na sastanak sa čelnicima lokalne samouprave, kao i sa predstavnicima Vodacoma i Dahlema.
– To može biti razlog što Mas Gintaš nije započeo radove na zatvaranju gradilišta, jer žele da čuju i konačni stav predstavnika KFW banke koji su i najmjerodavniji da kažu kako nastaviti dalje sa projektom vodovodne i kanalizacione mreže, koji kasni više od godinu – kazao je naš sagovornik.
Mas Gintaš će raditi samo na tome da se sve javne površine vrate u prvobitno stanje, najdalje do 15.juna, a ko će ustvari nastaviti dalje poslije sezone gradnju kanalizacionog kolektora, još nije izvjesno.
– Sve mora biti po FIDIC ugovoru, koji je veoma jasan, pa se u utorak zbog svega očekuje stav KFW banke, koji će biti presudan za sve – kaže izvor našeg radija.
Podsjećamo da su 14. maja zvanično Opština, Vodacom i Dahlem raskinuli ugovor sa turskom kompanijom Ćeltikćoglu o gradnji 18,5 miliona eura vrijedne kolektorske i vodovodne mreže. Društvo za izgradnju kanalizacione i vodovodne infrastrukture potpisalo je Aneks Ugovora sa Mas Gintašom, koji gradi postrojenje za preradu otpadnih voda u Meljinama.
Ovo je potvrđeno i na operativnom sastanku za pripreme i praćenje turističke sezone, kada je za juče i najavljena konzervacija gradilišta. Mas Gintaš se obavezao da će sa podizvođačima, u najkraćem roku konzervirati ona duž Šetališta i Rivijere, a javne površine vratiti u prvobitno stanje.
Plan je bio da počnu od Šetališta kod tvrđave Forte mare, pa sve do kružnog toka u Meljinama, od Bijele do Zelenike jer u svim mjestima ima dionica koje treba obnoviti.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code