Konzorcijum Čikom i Digital dab iz Podgorice instaliraće digitalnu opremu na Kanli...

Konzorcijum Čikom i Digital dab iz Podgorice instaliraće digitalnu opremu na Kanli kuli

6
Podijeli

Drevna tvrđava Kanli kula dobiće 170 hiljada eura vrijednu digitralnu opremu, koju će dizajnirati, nabaviti i instalirati podgorički  konzorcijum Čikom doo i Digital dab doo. Ugovor o obavljanju usluga izrade inovativnih sadržaja i nabavku opreme potpisali su predsjendik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i direktor podgoričkog konzorcijuma Nenad Vraneš.

Ova dva konzorcijuma izabrana su kao najbolji ponuđači na tenderu 7. avgusta. Obaveza konzorcijuma je da najprije snimi dokumentarni istorijski film, koji će prikazivati život u Herceg Novom u 14. vijeku, a posebno prizore i privrednu ulogu Trga od Soli.

Picerija i restoran

Film mora obuhvatiti tadašnju modu, odnosno načine odijevanja uzimajući u obzir podjele na društvene klase, karakteristike izgleda i govora, istorijske činjenice vezane za dogadaje koje opisuje.

Pored toga, ponuđač je dužan da načini fotografije, dizajnira i izradi scenografiju, muziku i kompozicije, narativ na crnogorskom, engleskom, ruskom i njemačkom jeziku, dizajnira i izradi kostime. Film mora trajati najmanje 6 minuta, od čega minimum 3 minuta video sadržaja i 3 minuta 3D animacije, odnosno tzv. proširene stvarnosti, za koju će biti potrebne i naočare.

Film će obuhvatiti period od gradnje tvrđave i okruženja, preko turskog osvajanja i vladavine, mlečanskog preuzimanja grada do savremenog doba. Audio vodič mora biti prilagođen video sadržajima.

Pružalac usluge dužan je da napravi instalaciju programa na uređajima na terenu i finalnu prezentaciju rada programa. Program mora biti razvijen tako da omogućuje nesmetano funkcioniranje, održavanje i nadogradnju bez dodatnih zahtjeva za licence, kodove ili autorska prava.

Isporučena informatička oprema mora biti nova i u fabričkom pakovanju, instalirana na terenu i funkcionalna, a njeni sastavni dijelovi ne smiju biti obnovljeni, odnosno reparirani.

Sva oprema je naručena sa softverima, tako da njen rad može biti testiran na terenu. Isporučilac ima obavezu da instalira opremu, obuči najmanje 5 osoba za rad, te osigura servis. Neispravnu opremu isporučilac mora popraviti, ondosno zamijeniti u roku od 15 dana.

Garantni rok na ponuđenu opremu mora biti najmanje dvije godine i teče od trenutka njenog prihvatanja, a rezervni dijelovi moraju biti dostupni najmanje 5 godina.

Opština Herceg Novi dužna je da podgoričkom konzorcijumu isplati 40% od cijene nakon potpisivanja ugovora, 20% nakon usvajanja priloženog scenarija, 20% nakon saglasnosti Komisije za tehnički prijem i 20% u roku od 30 dana nakon završetka svih ugovorenih obaveza.

Kako je ranije za Radio Jadran kazala rukovodilac Kancelarije za međunarodnu saradnju, Simonida Kordić opremanje Kanli kule digitalnim sadržajima trebalo bi da bude gotovo do početka sljedeće turističke sezone. Digitalno opremanje Kanli kule projekat je kojim će se obogatiti turistička ponuda grada, koji bi, između ostalog, trebalo gradu da donese i finansijsku korist.

6 Komentari

Ostavite komentar

*

code