KOORDINACIONI TIM ZA PRAĆENJE SEZONE: NAJVIŠE KOMUNALNIH PROBLEMA

KOORDINACIONI TIM ZA PRAĆENJE SEZONE: NAJVIŠE KOMUNALNIH PROBLEMA

127
0
Podijeli

Banjsko liječilište Igalo i ove sezone kuburi sa čistoćom na parkingu koji se izdaje kao najpovoljniji, a to je plato bivšeg hotela „Tamaris”.

Zato će komunalni policajci imati pojačan inspekcijski nadzor, preporuka je sa Koordinacionog tijela za praćenje turističke sezone u Herceg Novom.
Komunalno stambenom preduzeću izdat je nalog za uklanjanje veće količine zelenog otpada sakupljenog uoči sezone iz mjesta Čokac u Sutorini. Takođe Službi spašavanja naloženo je da dok ne bude uklonjen otpad zalivaju vodom kako ne bi došlo do požara.
Na redovnom sastanku koordinacionog tima za praćenje sezone čulo se i da je na dva mjesta dolazilo do izlivanja fekalija. U Ulici Sloge u Bijeloj preduzeće „Vodovod i kanalizacija” je angažovalo i ronioca kako bi kvar bio otklonjen, a i Ulici Braće Pedišić u Meljinama je došlo do kvara na kanalizacionoj pumpi. Postavljena je privremena, a popravka pokvarene pumpe očekuje se za četiri dana.
„Vodovod i kanalizacija” kontroliše i rad pumpe u blizini tvrđave Forte Mare. Jer, zbog nestanka elekrične energije dolazi do manjih kvarova na elektronici pumpe, što je jedan od uzroka pojačanog širenja neprijatnih mirisa u okolini tvrđave.
Bilo je i primjedbi da u nekim ulicama u jutarnjim časovima vozilo „Čistoće” ne može da priđe kontejnerima, najčešće u Sarajevskoj ulici i Ulici Stjepa Šarenca zbog nepropisno parkiranih vozila. Dogovoreno je da specijalno vozilo „Pauk” bude na terenu svakog jutra od 4:30 do 6 časova, kako bi intervenisalo ukoliko za tim bude potrebe.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code