Koprivica: Praznik mimoze pokazao mogućnosti i snagu Herceg Novog

Koprivica: Praznik mimoze pokazao mogućnosti i snagu Herceg Novog

3341
20
Podijeli

Završen je 48. Praznik mimoze, koji je ovog puta pokazao pravi kulturološki i civilizacijski identitet Herceg Novog, njegovo svijetlo lice. Praznik sa 22 dana programa pripreman je 6 mjeseci. Imao je 800 regionalnih informativnih priča. Pozitivne rezultate Praznik je zabilježio i na području šireg regiona, kazao je direktor Herceg festa, “krivac” za renesansu Praznika mimoze.

– Živimo u vremenima kada nismo navikli na dobre priče, a neki signali dolaze od drugačijih vrsta, ali Praznik mimoze je pokazao mogućnost i snagu Herceg Novog, da kroz takvu vrstu manifestacije pokažeo ono što zna i umije – kazao je Koprivica.

Picerija i restoran

On je istakao važnu ulogu gradskih službi i medija u realizaciji ovogodišnjeg Praznika mimoze, te naveo da ovakva manifestacija ne može ni postojati ukoliko nema medijsku prepozantljivost.

Praznik mimoze je postao, po ocjenama nekih regionalnih medijskih kuća, najznačajniji regionalni festival u zimskom periodu, a Herceg Novi je dokazao da može biti prepoznatljiv po vrijednom, dobrom, plemenitom, uzvišenom, a ne samo po incidentima:

– Praznik mimoze je, neosporno,  svijetla tačka u onome što se dešavalo. A ja ću čak da se zahvalim i onima koji su imali kritičke riječi. Sigurno je da će dobar dio toga biti uvršten u sljedeći Praznik mimoze – obećao je Koprivica.

Na prigodnom koktelu dodjeljene su zahvalnice prijateljima Praznika mimoze, brojnim medijima, učesnicima karavana i gradskim preduzećima i službama. Premijerno je prikazan i spot u video produkciji Herceg festa,koji, su obuhvaćeni svi atraktivni detalji festivala.

Podsjećamo, ovogodišnji Praznik mimoze počeo je Abrumom i povorkom alegorijskih kola od Igala do Trga Nikole Đurkovića 28. januara, kada je na Trgu postavljen i krnevao Kolektorista Fekalista. Koncertom Tonija Cetinskog 3. februara Praznik je svečano otvoren, a zatvoren 26. februara, kada je na Trgu nastupio Željko Samardžić. Pored muzičkog programa, Praznik su obilježila 3 maskenbala, izložba cvijeća, plivači miting i mnoge druge zanimljeve manifestacije.

20 Komentari

 1. Buduci da sam rodjen i odrastao ovdje dugo sam mislio da zivim medju normalnim i kulturnim ljudima.Kako se usudjujete da napadate covjeka koji je usao u antologiju srpske drame,dobitnika bezbroj pozorisnih nagrada bivse nam drzave?da bi komentarisali morate biti makar priblizno obrazovani,sto ocigledno niste.Zakocite malo botovi nije vise komunizam da smo svi isti.Neko je pametniji,obrazovaniji,ljepsi.Tisina kada pokusavate da komentarisete ptofesora dvije akademije!Sramota pa i od vas!

  6
  21
 2. Za @Marica @ Opštinska služba i sl.

  G-din Stevo je možda mogao i podatke o posjećenosti da iznese, ali ipak mislim da je za to nadležna TO, pa ne bi bilo loše to njima prepustiti …

  … I samo nemojmo o trošenju opštinskog novca, nisu bila davno vremena kada su Dani mimoze nudili 2-3 maskenbala, ribu, fudbalsku utakmicu, boćanje i kraj … E, tu je trebalo provjeriti kako se i ko “podmirivao” – koliko god novca da je tada bilo opredijeljeno, sigurno nije trošeno namjenski !

  Stevo, bravo i da napredujete i budete svi skupa bolji, i mi sa vama, svake naredne godine !

  6
  20
 3. PORUKA ZA REALNOG Ne postoji recept za glupost, ali prepisivanje tudjih rječi i misli je kretenizam. Lupetanje je ne otuđivo pravo u slobodi govora, al’ neki to shvate kao obavezu.

  Vojničke banje

  2
  10
 4. Najljepše što se desilo ovom gradu je Duško Krušo.
  Obrazpvan, pametan, kulturan i iznad svega ljepo vaspitan.Vi nepismeni mrzitelji, koji nikada niste bili dalje od Kamenara to ne možete shvatiti.

  17
  8
 5. Stevane! Ostavi se samoreklamiranja. Dali smo ti 250.000 evra za Praznik mimoze. Nikad niko nije imao toliki budžet i rezultati su ti skromni kada se ima to u vidu. Čak je posjeta bila za trećinu slabija nego prošlogodišnja. Prepusti drugima da ocijene tvoj rad ovako djeluš smiješno od silnih pohvala – koje šalješ sebi.

  36
  8
 6. Čudni smo mi soj,nevalja nam ni kad je dobro,ni kad nas za ništa ne boli glava,kad neko drugi uradi sve i to na najbolji način a mi možemo samo da uživamo!!!Mimoza je posle dugog niza godina ličila na ono što bi trebala da bude.Teško je pomesti svo smeće nataloženo petnest godina,treba vremena za to,zato vjerujem da će 2018.g. “Mimoza”biti još bolja, ako pustimo ove ljude da rade.
  A,ako već hoćete da o nečemu pišete onda trebate da se informišete ko je nadležan da vam da određene podatke.Za to koliko je bilo gostiju moraćete da se obratite Turističkoj organizaciji čiji je posao da prati koliko ima turiusta,ali DRK je verovatno opet negde odleteo,sačerkajte da ariva pa ga pitajte, jer bez njega sigurno nećete dobiti tražene podatak u TO.I još nešto,Koprivica i ekipa treba da prave program a turiste treba da nam dovedu ovi drugi.Toliko o vašem poznavanju ko šta treba da radi!!!Dobro je da je karnevo posle tolko godina osto na kopnu i da nigde nije plovio,kakva budalaština!!!

  9
  25
 7. Najljepše što se desilo ovom gradu je Stevan Koprivica
  Obrazpvan, pametan, kulturan i iznad svega ljepo vaspitan.Vi nepismeni mrzitelji, koji nikada niste bili dalje od Kamenara to ne možete shvatiti.

  15
  28
 8. Nema tu ni DPS, a ni bilo koja druga partija da daje da bi se održao Praznik Mimoze u Herceg-Novom. Država Crna Gora ima obavezu i mora to da finansira, jer je uzela od Herceg-Novog mnogo vise. DPS sa SDP-om kao privjeskom je oteo od Herceg-Novog sve te firme koje je privatizovao od kada su na vlasti i uništili su kompletnu privredu Herceg-Novog. Ja bi im objerucke dao i Banju Igalo, pa da konacno sidjemo na standard Trubjela i da zaboravimo da smo nekada bili u grupu od deset top turistickih destinacija u Evropi. Slazem se da ima jos jako puno toga da se radi na unapredjenju Praznika Mimoze, ali svi se u to moramo uključiti, a ne samo Stevan Koprivica. Da ste mnogima drugima dali 1. 000. 000€ da organizuje Praznik Mimoze, onda bi ‘falilo i ribe na berbu mimoze, a kamo li sta drugo. Takoodje treba vratiti Novski narod u prioritetne goste prvog i zadnjeg maskembala, a za goste i zaslužne VIP osobe treba obezbjediti najvise jednu trećinu karata. Svi mi znamo kako se duh Praznika Mimoze moze vratiti gradu, ali su nas “moćnici” iz Vlade Crne Gore sputali i stavili pod svoju šapu te nam davaju na kašičicu.

  24
  1
 9. Sram vas bilo botine! Da, praznik mimoze je uveden prije 50 godina da bi se skrenula paznja sa izbora 2017 ?
  Pi, vi niste nikakvi Novljani no najobicni potrci jednih ili drugih. Koliko je bilo turista za vrijeme praznika pitajte Turisticku organizaciju jel tamo leze zakljucane tajne brojke svake vrste.

  10
  22
 10. Iz grada je otisla dobra slika i odlicna poruka, ta 3 ,na zalost samo 3, hotela bila su puna, za 2 godine ogroman pomak. Ako cemo posteno treba 10 da se isprave gluposti onih koji su se u poslednjih 7, 8 godina bavili kulturom i turizmom. Jos da TO pocne da radi svoj posao mogli bi se necemu i nadati

  9
  18
 11. Ok,je li ovo novac koji je DPS dao ,za izbore,smjenili su kadar napali crkvu i sad dobra bila mimoza.Konkretno koliko para 300 000 eura ,koliko za EPK je li 700 000.Dakle 1 000 000 eura a za novu godinu ?I sada u tom svjetlu gledati, je li ovo dobro ,kako bi bilo da je drugacije koncipirano.Kupuje se narod ,hljeba i igara,panem et circensus,ovakav karneval je obican prosjecan ,vasar za narod da zaboravi izbore.

  22
  3
 12. Efekti Praznika mimoze su takvi da nikad manje turista nije bilo za vrijeme trajanja praznika,a Novljani su imali priliku da se lijepo zabave.Da li je to uspjeh?

  22
  7
 13. Mnogo kvalitetniji program ali bez ikakvog pozitivnog finansijskog efekta po Herceg Novi. “Praznik mimoze” je u startu osmišljen da privuče turiste u naš grad i van glavne turističke sezone. Poenta svega jeste upravo turizam, a od turista smo zaradili manje nego što nas je “Praznik mimoze” koštao. Tek ste na pola puta do “renesanse”. Svako ko je malo kreativniji od bivše uprave “Herceg Fest”-a (a to nije teško) može da napravi dobru manifestaciju koja posluje sa gubitkom. U svakom slučaju pomak naprijed.

  18
  4
 14. Lijepo je vidjeti napredak u odrzavanju praznika Mimoze. Politicari, evo vam cist primjer kako i sta narod Herceg-Novog ocekuje od vas. Znanje svog posla, efikasnost i rezultate rada, upravo onako kako je to Stevan Koprivica i odradio u vezi Herceg Festa. Tuzno je i zalosno sto su nasi Politicari mahom nesposobni za grad. Najvaznije im je da po cjele dane sjede po kaficima kako bi ih svi vidjeli i zapazili. Na taj nacin salju negativne poruke obicnom gradjaninu. Kod Steva Koprivice je to suprotno, taj covjek uvjek se negdje krece i nesto radi, pa su i rezultati tog truda vidljivi.

  21
  27
 15. Da Stevice, tvoje tvrdnje su apsolutno korektne, vidi se ko je Novljanin i ko zivi za Novi, ali psihicki je vrlo tesko ako pojedinci, entuzijasti, cijeli teret uzimaju na svoja ledja, a ti si jedan od tih malobrojnih.

  14
  22
 16. Odlično je sve bilo,vidi se napredak u odnosu na ranije godine ali nam gospodin Koprivica nije dao podatake koliko je turista posjetilo naš grad u toku praznika mimoze,koliko je ostvareno noćenja u privatnom i hotelskom smještaju,koliko je novaca grad prihodovao?

  11
  6

Ostavite komentar

*

code