KORAK PO KORAK DO DNEVNOG CENTRA U SUTORINI

KORAK PO KORAK DO DNEVNOG CENTRA U SUTORINI

148
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U nekoliko narednih dana, arhitektica Jasmina Konjević trebalo bi da Opštini Herceg Novi preda projekat Dnevnog centra sa objektom stare škole u Sutorini.

Uz to, očekuje se i skori završetak elaborata procjene uticaja na životnu sredinu, za koji je zadužena dipl.ing, Olivera Doklestić.
– Tako bi projektna dokumentacija ubrzo trebalo da bude kompletirana. Slijede ozbiljniji razgovori sa lokalnom upravom i Ministarstvom, vjerovatno s jeseni. U ovom momentu nije moguće dati ni okviran datum početka izgradnje novog Centra u Sutorini, kazala je Radiju Jadran, direktorka Dragica Kosić.
Ona je dodala da sve rade korak po korak, kada se završi projektna dokumentacija, onda će podnijeti zahtjev za građevinsku dozvolu, uz traženje sredstava.
– Dnevni centar će narednih dana primiti još jedno dijete, jer su roditelji predali zahtjev i onda ćemo biti zaista puni, kazala je Kosićka. U Centru u Igalu boravi 15-oro djece, ali ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević kazala je nedavno u Herceg Novom da će, ukoliko bude bilo još zahtjeva, dio njih biti smješten u Dječijem domu “Mladost” u Bijeloj.
Djeca su proteklih dana bila na izletu na Grahovu, gdje su obišli botaničku baštu prodice Voja Kovačevića, upoznali se sa raznim vrstama bilja a zatim obišli Grahovsko jezero.
Podsjetićemo, odbornici lokalnog parlamenta sjutra će u nastavku 11. sjednice, između ostalog, raspravljati i o davanju saglasnosti na Statut Javne ustanove „Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Herceg Novi”.
Na sjednici održanoj 4. marta lokalni parlament usvojio predlog odluke o donošenju Urbanističkog projekta za kompleks Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju sa objektom stare škole u Sutorini.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code