Korisnici serivsa Dnevnog centra iz Doma ”Mladost” idu na izlet u Podgoricu

Korisnici serivsa Dnevnog centra iz Doma ”Mladost” idu na izlet u Podgoricu

1
Podijeli

U Dječijem domu “Mladost” u Bijeloj Međunarodni dan osoba sa invaliditetom – 3. decembar, ove godine umjesto u Domu, kao što je do sada bila praksa, provešće u jednodnevnom izletu. U planu je posjeta Podgorici za korisnike serivsa Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, saopštio je direktor Doma, Vladimir Delić.

– Smatramo da će izlet biti jako koristan i jedno lijepo iskustvo za našu djecu, kao i da će doprinijeti boljoj socijalnoj inkluziji. Biće to samo još jedan stepenik u rušenju barijera koje prate djecu i osobe sa invaliditetom do punog i efikasnog učestvovanja u svim društvenim tokovima – navodi Delić.

Picerija i restoran

Izlet je planiran za srijedu, 6. decembar, zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Djeca će u pratnji stručnih radnika i medicinske sestre posjetiti ZOO imanje, u kom će imati prilike da vide razne životinje, kako domaće, tako i divlje i da na taj način nauče nove pojmove.

Servis Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u okviru Dječijeg doma “Mladost” počeo je sa radom 18. septembra prošle godine. U njemu je trenutno desetoro djece različitog uzrasta.

Djeca su raspoređena na cjelodnevni i poludnevni boravak, a sa njima predano radi tim stručnih osoba kojeg čine socijalni radnik, psiholog, defektrolog, medincki radnici, profesor fizičke kulture i radno okupacioni terapeut.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code