Korisno: Obučite se za pružanje prve pomoći

Korisno: Obučite se za pružanje prve pomoći

0
Podijeli

Opštinska organizacija Crvenog krsta Herceg Novi organizuje obuku i polaganje prve pomoći za osposobljavanje zaposlenih u preduzećima u srijedu i četvrtak 11. i 12. jula.  Zainteresovani se mogu prijaviti danas i sjutra, poručila je koordinatorka Crvenog krsta Herceg Novi, Mira Krsmanović.

Obuka će trajati 2 dana po 4 časa, odnosno u srijedu i četvrtak od 8 do 12 časova. Cijena po jednom polazniku je 35 eura.

Picerija i restoran

Da bi se obuka organizovala mora biti najmanje 6 članova po ekipi, jer se radi u timu.

Trenutno je šest prijavljenih, a od početka godine obučili su 59 polaznika.

Prema riječima Krsmanović, nakon ove obuke u Crvenom krstu će napraviti pauzu, jer su volonteri i aktivisti na redovnom odmoru, te poziva preduzeća da se prijave. Sa novim obukama će početi u septembru i planiraju da ih organizuju dva puta mjesečno, u zavisnosti od broja prijavljenih.

Podjećamo, u obuku su uključeni koordinator koji je profesor u pružanju prve pomoći, 2 volontera koja simuliraju povrede i dvoje aktivista koji prikazuju praktični rad kako bi polaznici stekli odgovarajuća znanja i usavršili vještine. Nakon toga slijedi polaganje testa iz prve pomoći, a u slučaju dobro ostvarenih rezultata polaznici će dobiti sertifikat Crvenog krsta Crne Gore.

Prijave su na broj telefona 067 419 735.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code