Košarkašice Primorja bez poraza u Jadranskoj ligi

Košarkašice Primorja bez poraza u Jadranskoj ligi

2696
4
Podijeli

Na petom turniru Jadranske lige u Dubrovniku ŽKK Primorje je briljiralo ostavši jedina neporažena ekipa u prvenstvu. U prvoj utakmici Novljanke su savladale ekipu Tomislavgrada rezultatom 59:37 (14:7;14:7;14:13;17:10), a u drugoj, koja je bila izuzetno naporna i do samog kraja neizvjesna, Primorke su savladale domaću ekipu Raguze rezultatom 64:56 (14:12;13:18;18:11;19:15).

Ekipu Primorja sačinjavaju igračice 2005. godište i mlađe, i na ovom takmičenju predstavljaju Crnu Goru, kao prošlogodišnje nacionalne prvakinje. Ovu talentovanu ekipu, koja već dvije godine nema ni jednu izgubljenu utakmicu, predvodi čudesna dvanaestogodišnja Jovana Savković, koja plijeni igrom. Ona je u Dubrovniku, na dvije utakmice upisala 85 poena, Jelena Bulajić je postigla 16, kapitenica Bojana Radnjić 10, Dora Simona Popržan 8, Iva Jevtović 4, a pobjedama su doprinijele i Lana Mićunović, Anastasija Mojić, Mia Đedović, Andrea Mirković, Jovana Ječmenić, Lana Mijajlović, Jana Jevtović i Anđela Kokot.

Picerija i restoran

Trener ekipe Siniša Samac, vidno je zadovoljan igrom i pobjedama, vrlo uočljivim timskim i pojedinačnim napretkom, a takođe i zavidnim brojem utakmica koje imaju u nacionalnoj i regionalnoj ligi. One su doprinijele da djeca nastupaju samouvjereno i bez velike treme, što se znatno odražava ulaskom u bilo koju novu utakmicu. Na preostalom Final Four takmičenju očekuje bolji nastup ovog perspektivnog tima i zasluženo prvo mjesto.

Primorke sa prve pozicije čekaju Final 4, a sastaće se sa četvrtoplasiranom ekipom iz takmičenja. Finale će se održati u Konjicu sredinom maja.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code