KOŠARKAŠICE “PRIMORJA” POSTIŽU REZULTATE BOLJE OD MOGUĆNOSTI

KOŠARKAŠICE “PRIMORJA” POSTIŽU REZULTATE BOLJE OD MOGUĆNOSTI

0
Podijeli

ŽKK Primorje iz Herceg Novog, kao drugoplasirani u Jadranskoj i nacionalnoj ligi, već drugu godinu uzastopno trebalo bi da igraju finale Kupa Crne Gore i Jadranske lige.

Za trenera kluba, Dragana Prgu, to je izuzetan uspjeh, s obzirom na sve uslove u kojima vodi klub, bilo da je riječ o prostornim, materijalnim ili finansijskim. Kad je riječ o Kupu Crne Gore, Prga, ističe da je je pozitvna činjenica da su uspjeli da “izbjegnu” ekipu Budućnosti, koja je apsolutni favorit, na bilo kojoj utakmici, kao superiorniji tim.
“Mi smo se u Kupu plasirali na final four, i igraćemo sa ekipom Lovćena, koja ima kvalitet kao i mi, tako da se nadam da ćemo uspjeti da se plasiramo u finale i iznenadimo Budućnost. U regionalnoj ligi prije petnaest dana u Podgorici bili smo “na loptu” od pobjede protiv Budućnosti, ali izgubili smo sa dva poena razlike”.
Kad je riječ o regionalnoj ligi, Prga ističe da su ostvarili plasman na final four prije 5 kola i za sada im je “sigurno” drugo mjesto.
“Vjerovatno će se igrati utakmica protiv ekipe Raguze, koja je fenomenalan sastav, u kojem su tri ili četiri hrvatske reprezentativke, i nadam se da ćemo protiv njih uspjeti da izborimo regionalno finale”.
U nacionalnom prvenstvu Novljanke zauzimaju drugo mjesto i imaju samo jednu izgubljenu utakmicu – protiv Budućnosti. Za Prgu je to i malo iznenađenje, s obzirom na ulaganja kakva imaju “Lovćen” i “Nikšić”.
Uzimajući u obzir više nego zadovoljavajuće rezultate koje košarkašice “Primorja” konstantno pružaju i stalne finansijske nevolje nije nimalo lak zadatak nastupati u okviru tri lige.
“Rezultati su trenutno iznad mogućnosti koje klub ima. Iskreno se nadam da će uprava kluba uspjeti da iznađe neko rješenje do kraja sezone da se situacija popravi, da spremno dočekamo polufinala i finala, kao i da ćemo na terenu uspjeti da iznenadimo rezultatom, ponajviše “Budućnost”, ali i ostale klubove” – kaže nam Prga.
Košarkašice “Primorja” očekuje zgusnut raspored utakmica u narednom periodu. Prva utakmica ih očekuje tokom vikenda sa ekipom “Rudara” iz Pljevalja, u kojoj su favoriti. Potom slijedi finale Kupa Crne Gore, koje bi trebalo da bude odigrano 8. i 9. marta, za šta postoje projekcije da bude odigrano u Herceg Novom. Nakon toga uslijediće final four regionalne lige 15. i 16. marta, pa finale Jadranske lige i prvenstvo Crne Gore. Djevojke očekuje žestok tempo, a Prga ističe da će nastojati da na svakoj utakmici pruži šansu mlađim igračicama, koje su kako kaže – “budućnost novske ali i crnogorske ženske košarke”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code