Košarkaški kamp iz Rusije u Sportskom centru Igalo

Košarkaški kamp iz Rusije u Sportskom centru Igalo

1
Podijeli

Na košarkaškom kampu u Sportskom centru Igalu trenutno boravi više od 80 ruskih dječaka i djevojčica iz Košarkaške akademije Aleksandra Saše Grujića, poznatog košarkaškog stručnjaka, saopštava PR Služba Sportskog centra Igalo.

Akademija ovog poznatog košarkaškog stručnjaka, koji 13 godina radi sa najvećim klubovima u Rusiji, a sada i kao pomoćni trener ruske reperzentacije, već šestu godinu u junu dolazi u Sportski centar Igalo, gdje treniraju i borave 24 dana.

Picerija i restoran

Grujić kaže da je višegodišnji kontinuitet saradnje potvrda odličnih uslova koje pruža Sportski centar Igalo i da su i polaznici Akademije, a i oni kao treneri, prezadovoljni kompletnim aranžmanom i uslugama koje im pruža kompleks.

– Krenulo je kada je prvi put bio ovdje poznati ruski košarkaš Sergej Bikov da radi individualni trening i onda se ustanovilo da su dobri uslovi za takav rad. Potom smo počeli da okupljamo klince i mlade igrače, sada je to već tradicija da je cijeli jun opredjeljen za rad ovdje sa našom djecom iz Rusije – objašnjava Grujić.

Zahvaljujući saradanji njegove Akademije i Sportskog centra, trenutno u Igalu boravi više od 150 ljudi, odnosno igrača, trenera i roditelja koji su došli sa najmlađim polaznicima Akademije.

Grujić je trenersku karijeru u Rusiji započeo sa mlađim kategorijama CSKA, potom je radio sa prvim timovima Dinama i Lokomotive, a sada i kao pomoćni trener ruske reprezentacije.

– Tu se i rodila ideja za taj individualni rad, jer mi radimo u malim grupama od 6 do 8 igrača sa kojima rade po tri trenera. Rusi su prepoznali kvalitetan rad i vraćaju se svake godine, a nadam se da će se ova sradnja sa Sportskim centrom nastaviti i dalje. Čak je i ideja da se organizuje i zimski kamp ovdje u Sportskom centru Igalo, a pošto mi odavde rad nastavljamo u julu u Srbiji, vidjećemo za ubuduće da li ćemo možda oba mjeseca boraviti ovdje – poručuje Grujić.

Boravak polaznika Akademije, smatra direktor Sportskog centra Igalo, Radovan Ralević, dovoljno govori koliki su potencijali i kakve su mogućnosti razvoja sportskog turizma.

– I to ne samo u našem Centru nego i uopšte u Herceg Novom. Vraćanjem hotela „Play“ u vlasništvo Opštine i na upravljanje Sportskom centru, mi sada možemo da nudimo kompletan aranžman sportskim klubovima i institucijama i da cijenovno budemo vrlo konkurentni na tržištu kao jedna zaokružena destinacija. Upravo su to i bili ideja i cilj, kada se krenulo u proceduru vraćanja hotela u vlasništvo Opštine, jer će to unaprijediti cjelokupnu turističku ponudu Herceg Novog, sa fokusom na razvoju sportskog turizma i radom tokom cijele godine – navodi Ralević.

On je podsjetio da je Sportski centar, u čijem je sastavu zatvorena dvorana sa raznovrsnim kapacitetima od teretane do terena za košarku rukomet i odbojku, u prethodnom periodu uspio da svoje kapacitete obogati i novim terenom za odbojku na pijesku, te dodatnim uređenjem četiri teniska terena, doprinio da se u mnogome unaprijedi cjelokupna ponuda.

Stoga je sada zainteresovanim klubovima i pojedincima na raspolaganju kompletan paket za pripreme, počev od smještaja, preko terena za treninge, teretane i pratećih sadržaja, čime Herceg Novi postaje jedna od najatraktivnijih destinacija za sportski i aktivni turizam.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code