Početna Društvo Košarkaški teren u Igalu uskoro s tribinama, tartan podlogom, ograđen, besplatan za...

Košarkaški teren u Igalu uskoro s tribinama, tartan podlogom, ograđen, besplatan za građane

28

U toku je rekonstrukcija košarkaškog terena u Igalu, koja će koštati između 40 i 50 hiljada eura. Dio ograde iza sjevernog koša je postavljen, ostatak će biti dovršen do 10. novembra.

Prema riječima predsjednika MZ Igalo, Zorana Savkovića, nakon rekonstrkucije ovo igralište, pozicionirano u samom centru Igala, sa tribinama za 150 do 200 gledalaca biće jedno od najljepših u Crnoj Gori.

Picerija i restoran

– Biće to prelijepo igrališe oplemenjeno novim spravama i novom podlogom. Planiramo i da u jednom ćošku napravimo mali ugostiteljski objekat. Vjerujem da će Igaljani biti zadovoljni, kao i sportisti i rekreativci koji budu dolazili i plaćali termine – objašnjava Savković.

Rukovodstvo MZ Igalo želi da teren osposobi kao sportsko-rekreativni centar za iznajmljivanje ekipama koje budu dolazile u Herceg Novi na pripreme, dok će građani treren moći da koriste besplatno tokom čitavog dana.

U planu je postavljanje tartan podloge, koja će pored Igala, biti postaveljna i na novoizgrađenom terenu na Toploj. Podloga za teren u Igalu koštaće oko 25 hiljada eura, oko 20 hiljada su ulaganja u sanaciju terena i izgradnju tribina. Jedan dio sredstava obezbijeđen je od donacija građana, kao i od zakupa koje naplaćuje MZ Igalo.

Savković kaže da su reflektori ispravni i da će ponovo biti korišćeni.

– Ko bude htio da zakupi teren uveče, moraće da plati još struju, taj račun nikako neće ići na teret MZ. Sat korišćenja igrališta pod reflektorima koštaće možda oko 10 eura. Biće određeno vrijeme, od ujutru do 23 h otprilike – navodi on.

Klubovi će za treninge u jutarnjem terminu imati sat i po i isto toliko u popodnevnom, dok će ostatak dana teren biti slobodan za građane.

Nakon završenih radova biće upriličena i svečanost, na koju će biti pozvani svi koji su na neki način doprinijeli da teren u Igalo bude saniran.

28 Komentari

 1. Postoji i teren u Sportskom centru Igalo gdje mogu da se igraju svi sportovi od jutra do mraka i cak postoje i investitori spremni da pomognu ali tamo na zalost vlada konobar Ralevic sa zadatkom da unisti sve sportove u Novom.Cestitke vladajucoj koaliciji sto ste ga morali postaviti po direktivi

  6
  1
 2. Zbog cega bi se naplacivali reflektori? Prikacite ih na gradsku rasvjetu kao i svi normalniji gradovi u regionu, nece Igalo propast, a ni Crna Gora za tih par sati sto bi oni radili, ionako svi kao gradjani vec placamo drzavi paprene dazbine. A sto se tice ovog ugostiteljskog objekta sto se planira na terenu, pametnije bi vam bili da nam vratite cesmu dje je i nekad bila ili cete i na vodi da nam pare uzimate?

  19
 3. Dobro je što se prave tereni , nije to neka spektakularna investicija. Za razliku od prošle garniture koja pod aminom depresivnog lopova i vođe kriminalne grupe i idejnog tvorca drps-a , nije napravila niti jedan jedini u gradu . Ali nema potrebe da naglašavate kako će biti besplatni ,to se podrazumjeva

  17
  5
 4. Treba obavezno ostaviti i besplatan termin za djecu rekreativce, koji tu stanuju da mogu par sati igrati basket.
  Pa tako smo pola Novoga i Igala odrasli.
  I na Savini se može ući na teren i odigrati, čak vidim i roditelje da uče djecu prvim koracima.
  Lijepo je to.

  24
 5. Mogu li se postaviti i golovi kao i ostaviti mjesto za montiranje odbojkaske mreze?
  Za to cete platiti manje od 1000 eura , a povecati popunjenost termina…

  23
  3
 6. Brika je li te sramota da djeci na terenu pričaš jedno a preko novina nešto sasvim drugo,je li te sramota zatvoriti teret za preko 70-oro novske djece i studenata,je li Vas sve sramota da djeci koja su prije 2-3 godine se sama organizovala da sredi taj teren,i uspjeli su u tome donekle,kada su ta djeca tražila sredstva niko nije obraćao pažnju na to osim jednog čovjeka,i sada ti Brika da se napraviš pametan da od terena praviš svoja sredstva,nisam siguran da će ti to uspjeti!

  48
  11
 7. Ulaganja od 50 hiljada u OTVORENI teren?!? Pa koje ce to ekipe jadni ne bili davat pare da trenoraji po kisi ili zaropecini? E ludoga dokonog naroda. A predsjednik MZ vam je posebna prica…

  41
  9
 8. Sramota!!! A djeca igala, koja su teren do sada koristila besplatno…sta sa njima. Najbolje nek im tate i mame plate polupansion u obližnjim apartmanima predsjednika MZ Igalo, zbog kojih se i sredjuju tereni, kako bi dobili termine besplatno. E moj Katicu…nedate zemlju za školu, a sad i terene oduzimate nasoj djeci. Najbolje nek svi odu u navijače…jer za igrače neće biti, kao ni ovu sadašnji!!!

  52
  4
 9. Odlicno, samo naprijed! Ali bi zamolio da se isto neka podloga postavi ispod aparata za vezbanje kod parka Titove vile, tamo je sve blato okolo i moze se isto bolje srediti, da bude bolje za decu.

  29
  4
 10. Bravo,eto nešto i da pohvalimo. I trebamo svaki dobar korak,svaku inicijativu.Kritikovati neradnike,ljenčine,koje čekaju 2 sata da idu doma

  11
  9
 11. Igralište na Savini nikad nije ni završeno, rasvjeta ne radi, nadzor ne radi, nije priključeno na elektro instalacije, garaže nisu završene, a podloga je već propala i gotovo je neupotrebljiva.
  Ko ne vjeruje neka dođe, pogleda i sam se uvjeri.
  Hvala Agenciji na odlično izvedenom poslu .

  37
  3
 12. Zasto je na Toploj kod skole onako furesajski odradjen teren, Savina ima odlican, Igalo ce imat jos bolji a Topla nula bodova. Vidi se da je Mica radio samo da bi prikupi pojene a odradjeno nikako, od kontrukcije do suplje table i i obruca najnize klase, mogu misliti kaka ce tek podloga da bude!

  22
  12
 13. A kad ce te sredit prostorije i bife za penzionere jer ono do sad je bilo ruglo dajte nekom ozbiljnom i bez kirije jer iziskuje velika ulaganja.

  27
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code