Kotor i Budva: U borbi za vlast, za sada, 15 izbornih lista

Kotor i Budva: U borbi za vlast, za sada, 15 izbornih lista

1375
0
Podijeli

Lokalni izbori za nove sazive Skupštine u Kotoru i Budvi, sa 33, odnosno 32 odbornika, biće održani 16.oktobra, na isti dan kada i parlamentarni. Večeras u ponoć ističe rok za predaju izbornih lista. Kako su nam kazali u Opštinskim izbornim komisijama, većina partija predala je izborne liste, ali to neće biti konačan broj, jer  Kotorani i Budvani očekuju do ponoći da se u trku uključe i liste predaju bar još po tri partije.so-kotor-klupePredsjendik OIK-a Kotor, Petar Abramović kazao nam je da je do sada liste predalo 8 partija:

– To su DPS Kotor-Sigurnim korakom  DPS – Milo Đukanović, a nosilac liste je predsjednik OO DPS Željko Aprcović, SDP Ranko Krivokapić – Kotor svima, a nosilac liste je dr Ivan Ilić, URA – Sačuvajmo Kotor, a nosilac liste je Ljiljana Popović Moškov, SD Crne Gore – Dosljedno za Kotor, a nosilac liste je dr Andrija Lompar, zatim Stranka srpskih radikala, HGI – Za bolji Kotor – HGI od srca, a nosilac liste je Ljiljana Velić, Demokrate Crne Gore – Kotor,  nosilac liste je Vladimir Jokić, te Liberalna partija – bokeški, crnogorski, evropski Kotor – Može bolje – Andrija Popović”, koji je ujedno i predsjednik OO LP Kotor”, naveo je Abramović.

Picerija i restoran

petar-abramovicKako saznaje Radio Jadran do ponoći se očekuje da liste predaju i SNP, DF i Demos. U dosadašnjem dijelu izbornog procesa, OIK Kotora  nije zabilježila nikakve nepravilnosti.

– Kada MUP provijeri postpise sa biračkim spiskom, OIK će zasijedati i utvrditi liste i donijeti odgovarajuće rješenje koje se prosljeđuje partijama, zaključio je Abramović.

Kad je riječ o budvanskoj opštini i tamo je skoro identičan broj partija predao izborne liste, odnosno pet partija, jedna kolacija i jedna građanska lista. Prema riječima OIK Budva, Mihaila  Kapisode potvrđene su liste: CDU – Volimo Budvu, Dragan Purko Ivančević, Grupa birača – Uzdignimo Budvu, Radomir Blenča, zatim Budva – sigrunim korakom, DPS Milo Đukanović – nosilac liste je prof dr Srđa Popović, predsjednik OO DPS Budva, SD Crne Gore – Dosljedno za Budvu, Žarko Radulović, Demokrate Crne Gore – Pobjede, a ne podjele, mr Aleksa Bečić, kao i koalicija „Budva mora“, koju je podnijela koalicija URA, SDP i Liberalna partija, a nosilac liste je mr Božena Jelušić. Izborna lista Građanska akcija – Vujičić dr Božidar, OIK Budva danas bi trebalo da verifikuje, kazao je Kapisoda.

Na proteklim lokalnim izborima biračko tijelo Kotora činilo je 17.730 birača, a Budve 14.621.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code