Kotor i Tivat: Dva grada tri praznika

Kotor i Tivat: Dva grada tri praznika

0
Podijeli

Dan je opština Kotor i Tivat i 72. godina od oslobođenja, ali je i 21. novembar dan kada vjernici obje konfesije slave dva praznika Aranđelovdan i Gospu od zdravlja, što oslikava viševjekovni sklad u Boki.

kotor stari grad 2015Premijer Milo Đukanović čestitao je građanima Kotora 21. novembar – Dan Opštine, navodeći da taj grad ima posebno mjesto u kulturi i istoriji Crne Gore.

Picerija i restoran

“Kao takav, jedan je od simbola ukupnog razvoja crnogorskog društva, koje je na pragu članstva u Sjevernoatlantskom savezu i na stabilnom kolosjeku na putu članstva u Evropskoj uniji”, piše u čestitki Đukanovića.

Navodi se da će Vlada Crne Gore u narednom periodu, sa posebnim senzibilitetom, raditi na privlačenju stranih investicija, prevashodno u oblasti turizma, kako bi obezbijedila uslove za blisko bolju budućnost svih Kotorana.

Premijer Milo Đukanović čestitao je građanima i rukovodstvu Opštine Tivat 21. novembar – Dan Opštine, i ocijenio da je taj grad nasvjetliji primjer dobre saradnje Vlade i lokalne vlasti.

“Porto Montenegro postao je simbol ekonomskog razvoja u protekloj deceniji, zamajac novih, kapitalnih infrastrukturnih projekata na crnogorskom primorju”, kazao je Đukanović.

On je uvjeren da će u narednom periodu, zajedničkim aktivnostima, dodatno povećati interesovanje stranih investitora za ulaganje u tu Opštinu.

“Time ćemo stvoriti uslove za veće zapošljavanje mladih i bolji životni standard svih građana”, navodi se u čestitki Đukanovića upućenoj predsjednici Opštine Snežani Matijević i predsjedniku Skupštine Opštine, Ivanu Novoselu.

tivat 7Proteklih dana u Kotoru i Tivtu organizovan je niz programa u čast 21. novembra Dana tih opština. Centralna svečanost u Tivtu je danas u 11 h. Svečanoj sjednici Skupštine prisustvovaće i predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović.

Svečanost u Kotoru, u crkvi Svetog Duha najavljena je u 13 h kada će biti dodjeljena nagrada “21. novembar” vlasniku pomorsko brodarske kompanije “Dabinović”, Stefanu Stevu Dabinoviću za izuzetan doprinos očuvanju pomorske i kulturne baštine Kotora i Boke Kotorske.

Predsjednici Opština Kotor i Tivat, dr Aleksandar Stjepčević i dr Snežana Matijević, čestitali su građanima  21. novembar – Dan Opštine, a vjernicima Aranđelovdan i Gospu od zdravlja, uz želje za napredak i dobro zdravlje.

U godini između dva Dana opštine, urađeno je mnogo, posebno kada se govori o investicionim ulaganjima. „Opština Tivat je bez lažne skromnosti primjer uređenosti kada je u pitanju vodovodna i kanalizaciona infrastruktura, u koju je do sada ukupno uloženo preko 30 miliona eura. Investirana sredstva gledano po glavi stanovnika iznose 2,170 eura, čime smo daleko ispred svih drugih opština u Crnoj Gori“, ocijenila je predsjednica Opštine Tivat, prof. dr Snežana Matijević.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code