Kotor stalno unapređuje i štiti ljudska i manjinska prava

Kotor stalno unapređuje i štiti ljudska i manjinska prava

505
0
Podijeli

numanovic kotor 130116 2Opština Kotor stalno unapređuje status ugroženih lica. Izdvajaja sredstva za distribuciju pitke vode za romsko naselje Lovanja, finansijski pomaže roditelje za prevoz učenika i nabavku školskog pribora. Takođe, intenzivno radi na pronalaženju trajne lokacije za smještaj Roma.
Na to je ukazao predsjednik opštine Kotor dr Aleksndar Stjepčević u razgovoru sa ministrom za ljudska i manjinska prava dr Suadom Numanović koji danas boravi danas sa saradnicima u Kotoru.
Kotor se takođe može pohvaliti visokim stepenom rodne ravnopravnosti i uključenosti žena u svim sferama društvenog života, istako je dr Stijepčević. Opština Kotor je 2014. godine potpisala Memorandum o saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava radi sistematizovanja radnog mjesta u čijem opisu poslova je praćenje i zaštita prava i sloboda lgbt osoba.
numanovic kotor 130116 1Na sastanku su razmatrane teme radi daljeg unapređenja i zaštite ljudskih i manjinskih prava, ostvarivanja prava i sloboda pripadnika/ca ranjivih društvenih grupa (lica sa invaliditetom, lgbt osoba i Roma) kao i unapređenja politike rodne ravnopravnosti.
Ministar Numanović je konstatovao da su usvojeni zakonski propisi u cilju zaštite marginalizovanih grupa, kao i zaštite ljudskih prava svih građana Crne Gore, ali da slijede intenzivnije aktivnosti kako bi se isti primjenili u praksi.
“Upravo od lokalnih samouprava se očekuje saradnja kako bi se riješio problem pravnog statusa lica romske populacije, pomoglo u zapošljavanju žena i osoba sa invaliditetom, kao i spriječavanju nasilja u porodici” – istakao je ministar Numanović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code