Kotor: Zanimljiv program „Od Božića do Božića“

Kotor: Zanimljiv program „Od Božića do Božića“

1
Podijeli

I ove godine NVU „Karampana“ u saradnji sa TO Kotor, a pod pokroviteljstvom Opštine Kotor organizuje niz manifestacija pod projektom „Od Božića do Božića“, u periodu od 23. decembra do 08. januara.

kotor ng 301215Početak manifestacija je 23. decembra u 10 h ispred glavnih gradskih vrata, dječijim novogodišnjim bazarom, gdje će učenici vrtića i škola Kotora i Tivta predstavljati radove koje su pripremali sa vaspitačima i nastavnicima. Istog dana i na istom mjestu od 18 h,uz kuvano vino, čaj i kobasice, zabavljaće nas Boka Bend i time zvanično započeti ovogodišnju novogodišnju priču.

Picerija i restoran

Istog dana od 23 h, u diskoteci „Maximus“ biće održan koncert Željka Bebeka.

U subotu 24. decembra, Kotoranima i gostima ispred glavnih gradskih vrata biće poslužene priganice, gdje će se ujedno i održati novogodišnji bazar ručnih radova samostalnih preduzetnika.

Gradska muzika Kotora, obavezan je dio svake manifestacije koja se odvija u Kotoru, tako da 26. decembra u JU Kulturni Centar „Nikola Đurković“ održati veliki novogodišnji koncert u 20 h. Kao i dva dana prije, jutarnji sati rezervisani su za novogodišnji bazar ispred glavnih vrata grada Kotora.

Koncert učenika muzičke škole „Vida Matjan“ biće održan 27. decembra u 18 h u crkvi sv. Duha, gdje će talentovani mladi grada Kotora još jednom pokazati svoje muzičko umjeće i pokloniti ovogodišnji koncert djeci iz JU „Dječiji dom Mladost“ iz Bijele pod nazivom „Novogodišnja muzička čarolija na vratima dječijeg doma“. Takođe, ispred glavnih gradskih vrata, na kotorskoj rivi, u jutarnjem periodu imaćete prilike da probate i kupite nešto na našem novogodišnjem bazaru, pozivaju organizatori.

Velika humanitarna tombola, sada već tradicionalno, planirana je za 29. decembra u 18 h na Trgu od oružja. Za učesnike su pripremljene vrlo interesantne i vrijedne nagrade, a nakon tombole nastupiće  poznata klapa „Rišpet“. Jutarnji period, takođe, rezervisan je za novogodišnji bazar ispred glavnih gradskih vrata.

Centralni događaj i velika radost za najmlađu publiku svakako je doček dječije Nove Godine, koji će biti organizovan 30. decembra u 17 h na Trgu od Oružja. Djed Mraz i njegov vilenjak pripremaju razna iznenađenja, i veliku žurku, koja se nikako ne smije propustiti. Bazar novogodišnjih dekoracija i rukotvorina, čeka vas ujutro ispred glavnih gradskih vrata, na kotorskoj rivi. Za svu onu djecu koja zbog narušenog zdravlja ne mogu doći na doček, biće organizovana dodjela paketića na dječijem odjeljenju Opšte bolnice Kotor, kao nastavak akcije “Bajka za nazdravlje” koja je otpočela prošle godine u sklopu projekta.

U Novu 2017. godinu ulazimo sa najljepšim mogućim tonovima klape „Cambi“ u 20 h na pjaci od muzeja, 02. januara.

U crkvi sv. Nikole 05. januara u 19 h biće upriličen Božićni koncert Srpsko pjevačkog društva „Jedinstvo“.

U petak 06. januara ponovo će biti poslužene priganice od 10 h ispred glavnih gradskih vrata.

Novogodišnja priču „Od Božića do Božića“, završava se 08. januara sa tradicionalno popularnom Papaladom ala Maka od 18 h na glavnom gradskom trgu, gdje će uz puno tradicionalnih specijaliteta, muzički dio obogatiti lokalna grupa „Sinhro“ od 20 h.

Vrlo je važno istaći da je svaki novogodišnji bazar humanitarnog karaktera, gdje će svaki izlagač donirati sredstva, koja su ove godine namjenjena Osnovnoj Školi Njegoš. Sakupljena sredstva sa humanitarne tombole takođe će ići u istu svrhu, poručuju organizatori.

 

 

 

1 komentar

Ostavite komentar

*

code