KOTORANI DOBILI „PORTO IN“

KOTORANI DOBILI „PORTO IN“

241
0
Podijeli

Ovogodišnja sezona daće bolje efekte i raste tražnja u turizmu. Pojava hotela „Porto in” u Kotoru mala je, ali značajna karika u turističkom lancu usluga, koju treba promovisati, kazao je sinoć prilikom otvaranja ovog zdanja u Kotoru, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija, Igor Lukšić.

– Za to postoji više razloga: jedan je nova ponuda, drugi, kvalitetna prenamjena objekta koji je nekada bio administartivnog karatktera i treće novo zaposlenje, jer ovdje će raditi momci i djevojke iz lokalne zajednice – istako je ministar Lukšić.
Posljednjih godina Kotor čeka velike investitore za velike hotele, ali duge procedure i neodlučnost investitora još mu nisu donijeli velike komplekse na mjestu Fjorda, URC-a, Jugooceanije… U međuvremenu taj grad, ipak, postaje prepoznatljiv po malim hotelima.
U nizu od skoro 20 malih zdanja našao se i “Porto In”, sa 4 zvjezdice. Njega je za godinu, uz ulaganje od 2,5 miliona eura izgradila kompanija „Razvršje d.o.o”, koja je vidjela šansu u bavljenju turizmom, nakon 20-godišnjeg građevinskog iskustva. Hotel je otvorio predsjendik opštine Kotor dr Aleksandar Stijpčević. “Porto in” ima 17 soba i aprtamana, restoran koji može da primi 50 gostijiju. Zapošljava i lokalnu radnu snagu, što prema riječima predsjednika Stijepčevića dovoljno govori o razumejvanju vlasnika i menadžmenta.
– Grad Kotor, srce Boke Kotorske sa izuzetnim istorijskim trajanjem, hotelom “Porto In” dobija dodatni zamajac razvoja lokalne turističke privrede. Trudićemo se da ovaj hotel svojom ponudom, kvalitetom usluga i visokim standardima ispuni najveće zahtjeve i očekivanja – kazala je direktorka hotela, Zorica Kovačević.
Ovo će u svakom slučaju biti dopunjena turistička ponuda Kotora, ali i dokaz da se gradnji malih hotela sve više okreću i investitori kojima turizam nije osnovna djelatnost, kazao je direktor Direktorata za upravljanje turističkom destinaciojom u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Marko Petričević.
– Svaka investicija je dragocjena. Mali investititori su dobar primjer velikim investitorima. Veliki investitori su opet zamajac čitavoj privredi i to je jedna cjelina, jedna ponuda – smatra Petričević.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code