Kotorani pripremaju gastro katalog za 2017.

Kotorani pripremaju gastro katalog za 2017.

583
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

gastro-vodic-ilustrTuristička organizacija Kotora uputila je javni poziv svim zainteresovanim ugostiteljima da učestvuju u izradi gastro kataloga za 2017. godinu. TO opštine Kotor je prvi put ove godine publikovala gastro vodič u novom dizajnerkom rješenju, sa bogatim sadržajem kako informacija o nastanku i razvoju Bokeške kužine tako i načinima pripreme tradicionalnih jela i mjesta u Kotoru gdje se ta jela mogu i degustirati.

Kako su u TO Kotor već počeli sa pripremama i dopunama gastro vodiča, pozivaju ugostitelje koji se prvi put reklamiraju, da ispune upitnik koji mogu preuzeti na oficijelnom sajtu ove TO, ali i da na mail mozaici@t-com.me pošalju kvalitetne fotografije u visokoj rezoluciji svog ugostiteljskog objekta, ili da ih lično donesu u kancelarije TO Kotor svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

Picerija i restoran

Pored toga potrebno je poslati i recepte za odabrana jela, koja će početkom godine biti degustirana i fotografisana za gatro katalog. Ukoliko je ugostitelj zaintersovan za reklamu “Čuvara gastro kulture” potrebno je da potpiše Sporazum o saradnji koji se nalazi na oficjelnom sajtu TO Kotor.

– Ugostitelji koji već imaju svoje reklame u gastro katalogu, a imaju određene izmjene ili predloge za neka druga jela, takođe treba da apliciraju i dostave fotografije, u protivnom će u novom gastro katalogu ostati bez njih – kazali su iz TO Kotor.

Recepti tradicionalnih bokeških jela koji će se naći u novom gatro katalogu nalaze se u knjizi “Bokeška kužina” autorke Vlaste Mandić, a u ponudi su između ostalih: Bakalaj žgavacet, Pašticada galijot, Balote od mušalja, Bokeški brodet, Njoke u crnom toću, Rižot od bavižele i mnogi drugi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code