KotorArt: Deseti dan festovala, šest predstava i promocija biografije Mike Antića

KotorArt: Deseti dan festovala, šest predstava i promocija biografije Mike Antića

535
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

KotorArt logo2U Kulturnom centru sinoć je održana predstava “Kako je otkriveno letjenje”, u okviru glavnog programa devetog dana XXIV Kotorskog festivala pozorišta za djecu,u sklopu Međunarodnog festivala Kotorart. Predstava “Kako je otkriveno letjenje”,u režiji Emilije Mrdaković nastala je po motivima istoimene priče Margarita Minkova, u realizaciji Pozorišta mladih Novi Sad. Zabavila je sve uzraste i otkrila tajnu nastanka letjenja. Pokretač radnje je dugokljuna roda, kojoj jednog dana padne na pamet, šta drugo do misao! Misao o letjenju! Monodrama sa Sašom Latinovićem, uz pomoć glume, lutki od lenjira, klasične muzike, stepovanja, publici uspjeva dodjeliti ulogu đaka,dok je svojom ulogom profesora vješto predavao o geometriji u jednom duhovitom stilu. Predstava ima cilj da pokrene dječiju maštu i usmjeri je u pravcu istraživačkog duha. Scenografija je svedena i fukncionalna, u vidu tvorevine koja označava tablu, sto, stolicu i sve što je potrebno za kabinet. Kreativna i domišljata režija, sa malim brojem rekvizita, u obliku geometrijskog alata, lenjira, stvorila je misao, ne samo o letenju, već o pronalaženju i preispitivanju sebe i sopstvenih granica.

Predstava “Kinez””, nastala u koprodukciji Gradskog pozorišta Podgorica i Kotorskog festivala, koja je trebalo da usljedi, nije odigranja iz zdrastvenih razloga jednog od glumca. Međutim, na bogatom pratećem programu imalo se šta pogledati.Nastupali su JPU Radost, Art grupa Montenegro, predstavu “Zeko, zeko” su izveli Centar za očuvanje tradicije i kulture TE Nikola Tesla iz Obrenovca, otvorena je izložba crteža i slika škole Cambridge iz BiH i održan je završni koncert VII Festivala gudača, sa nastupom orkestra sa solistima uz dirigenta Vilija Ferdinandija.

Picerija i restoran

Danas na KotorArtu

Program desetog dana festivala obilježavaju dugogodišnji gosti, Pozorište Puž iz Srbije sa predstavom “Tajna supere blaga”(21.30h, Ljetnja pozornica). Na pratećem programu biće “Mali princ” (19.30h, Pjaca od kina).Nastupiće Baletska škola Aleksandre Dejanović sa “Biram…Pozorište” (20.00h, Trg od oružja), zatim “Isprepletano” Umjetnički centar Mystic i Kreativni kutak CrE-ART (20.30,Trg od oružja).Nakon njih biće odigrana predstava “Novelica od ljubavi” Dramskog studija OŠ Drago Milović iz Tivta.  Na književnom progamu najavljena je  promocija biografije Mike Antića autora Nemanje Rotara “Sutradan posle detinjstva” (20.30h, Pjaca od kina). Scena za mlade priredila je “Sumnjivo lice”, koje će izvesti Centar za očuvanje tradicije i kulture TE Nikola Tesla, iz Srbije.

Uz kvalitetan program dani brzo prolaze, iskoristite priliku da pogledate predstave na posljednjim danima festivala, jer ko će čekati godinu do sljedećeg jubilarnog XXV Kotorskog festivala pozorišta za djecu – poručuju organizatori.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code