KotorArt: Filozofski razgovori, kraj Don Brankovih dana muzike, KotorAPSS

KotorArt: Filozofski razgovori, kraj Don Brankovih dana muzike, KotorAPSS

457
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

KotorArt logo2U okviru KotorArta i Pjace od filozofa u Kinu Boka, večeras će na temu “Povratak u budućnost“, u 20 h, voditi razgovor hrvatski filozof i politički aktivista, Srećko Horvat.

Kroz temu “Nešto za sakriti, nešto za izgubiti”, publiku će voditi britanski istraživački novinar i jedan od urednika kontroverznog WikiLeaks-a, Sara Harison.

Picerija i restoran

Koncertom “Mali i veliki umjetnici”, kojim će biti obilježen završetak “Kotorske koncertne sezone” ujedno se završava i festival “Don Brnakovi dani muzike”. Koncert je zakazan za 20. jul u 21:30 časova u crkvi Sv. Duha u Starom gradu u Kotoru.

Nastupu najboljih učenika kotorske Muzičke škole “Vida Matjan”: Filipa Kovačevića-saksofon, Andree Živković-flauta, Angele Mijušković-flauta, Anja Radonjić-solo pjevanje, Horu flauta, Andrijani Jovanović-klavir i Lejli Sulejmanović- klavir pridružiće se violinista Roman Simović i pijanista Ratimir Martović.

Istog dana, takođe u okviru festivala KotorArt, biće otvoren forum KotorAPSS (Architectural Prison Summer School), projekcijom serije “Betonski spavači” u Kinu Boka u 20 časova.

Prvi od 4 filma dokumentarnog serijala Betonski spavači govori o sudbini turističkog kompleksa Haludovo (projekt Borisa Magaša) u Malinskoj na ostrvu Krku. Haludovo je svojevremeno bilo garancija uspjeha, svjetska turistička destinacija početkom sedamdesetih, kada je tu, na zlatnu godinu i po, svoj kazino smjestio vlasnik Penthouse-a, Bob Guccione. Reditelj je Saša Ban, Produkcija Hulahop, a scenaristi su Nevenka Sablić, Saša Ban kao i naš Maroje Mrduljaš.

KotorAPSS je forum zamišljen kao platforma za promišljanje arhitekture i razvoja grada u odnosu na kulturnu baštinu, graditeljsko nasljeđe, savremene tendencije u razvoju gradova i probleme nastale u planiranju prostora usljed ubrzanog razvoja zemalja u tranziciji. Kao takav, jedinstven je događaj u Crnoj Gori koji se razvio do manifestacije sa međunardonom reputacijom, dok je Kotor postao ključna destinacija za mlade profesionalce i studente arhitekture.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code