KotorArt: “Šašave planete” i “Bremenski svirači”, Grad teatar: “Jesenja sonata”

KotorArt: “Šašave planete” i “Bremenski svirači”, Grad teatar: “Jesenja sonata”

651
0
Podijeli

KotorArt logo2Na programu “KotorArt” festivala večeras su na programu dvije predstave za djecu: “Šašave planete”, pozorišne trupe Pep Bou iz Španije u 20 časova, kao i predstava “Bremenski svirači”, Kazališne družine Pinklec iz Hrvatske,  urađena po motivima braće Grim u 21:30h.

Predstava “Šašave planete” predstavlja prerađeno i unaprijeđeno izdanje istoimene predstave koja je postala klasik katalonske pozorišne scene i neizbježna referenca evropskog vizuelnog teatra. ”

Picerija i restoran

Bremenski svirači” – klasična bajka braće Grim kao stvorena je za formu mjuzikla čijim se elementima poigravaju četiri muzički nadarene životinje. Kazališna družina Pinklec, u svom prepoznatljivom humorističnom stilu, ovu poznatu priču osvježava modernom perspektivom četiri dijalektalno (i dijametralno) različita karaktera.

jesenja sonata“Grad teatar” će na sceni u naselju Vještica u Bečićima, ugostiti pozorište Atelje 212 sa predstavom “Jesenja sonata”, po tekstu Ingmara Bergmana, a u režiji poznatog reditelja Jagoša Markovića, koji potpisuje i scenografiju i izbor muzike. Glave uloge tumače: Tanja Bošković, Branka Šelić, Jelena Petrović i Mladen Andrejević. Početak je u 21.30.

U osvrtu na rad na predstavi “Jesenja sonata”,  Jagoš Marković je istakao da je Jesenju sonatu odabrao: Zato što smo željni dubine, tišine, jer smo siti nakita, laži, jeftinoće, jer nam treba očišćenja, istine, katarze. Jer je duhovnost ugrožena na ovim prostorima, jer se od reklama ne vide slike, od farme i sarme ne čuje se tihi glas jednog Šopena. Bergman je sve drugo i drugačije. On je za one koje boli duša, za one kojima je duša lijepo vaspitana, za one koji su se sklonili, emigrirali u svoju stvarnost, nadjačani bukom i usamljeni na svaki način. Za one kojima treba teatar metar i po izdignut od zemlje (Politika).

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code