KOTORSKI ĐACI SAZNALI KAKO RADI LOKALNA SAMOUPRAVA

KOTORSKI ĐACI SAZNALI KAKO RADI LOKALNA SAMOUPRAVA

169
0
Podijeli

opstina kotor djaci1Za učenike petog razreda OŠ “Njegoš” ovaj školski dan obilježio je prijem u opštini Kotor i upoznavanje sa radom lokalne samouprave. Time im je i praktično novi predmet „Poznavanje društva” postao bliži, a opština Kotor je još opravdala zvanje lidera u transparentnosti.
Učenici su prvo posjetili Skupštinu opštinu Kotor, gdje ih je primio predsjednik Nikola Bukilica. Saznali su kako funkcioniše sistem za glasanje na sjednicama ovog tijela i kako rade odbornici. Prijemu su prisustvovali i izvršni direktor AD “Luka Kotor” Vasilije Kusovac,kao i predstavnici javnih preduzeća. skupstina kotor djaciPotom su razgovarali sa menadžerom opštine Srđanom Dragomanovićem. Djeca su postavljala brojna pitanja iz oblasti komunalne djelatnosti, saobraćajnog reda, izgradnje sportske sale, zaobilaznice i sl.
– “Drago nam je što smo ugostili učenike OŠ “Njegoš” i što imamo priliku da odgovorimo na brojna pitanja đaka. Opština Kotor je uvijek otvorena za građane, koji u bilo kom trenutku mogu posjetiti našu ustanovu i dobiti sve potrebne informacije. Znamo da ima određeni broj problema koje Opština ne može odmah riješiti, ali smo spremni da izađemo u susret svim zahtjevima, koliko god je to u našoj moći” – kazao je Dragomanović.
Nakon današnje posjete učenici zasigurno imaju jasniju sliku o poslovima lokalne samouprave.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code